Hírlevél feliratkozás

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben! 2. rész

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy az analógiás gondolkodást képviselő asztrológia és számmisztika magasabb szintről tekint az emberre és a világra, mint a racionalitás talaján álló tudományos pszichológia. A „magasabb” azonban nem mindig jobb vagy praktikusabb. Ez az emelkedettség ugyanis bár gyorsabb információszerzést tesz lehetővé, könnyen a magaslati betegség csapdájába eshetünk, vagy elszédülve aláhullhatunk a porba. Emiatt nagyon fontos látnunk, hogyan kapcsolódhatnak egymáshoz úgy ezek a rendszerek, hogy az valóban szolgálja, és ne determinálja az életünket és lelki fejlődésünket! Ma ezt vizsgáljuk meg.

A számmisztika 9 analógiás csoportja túlságosan zsúfolt

Jelen bejegyzésünkben a számmisztika és a pszichológia összefüggéseire helyezzük a hangsúlyt. Az elvek megértéséhez ez szerencsésebb választás, hiszen a csillagjegyekkel nem mindenki találkozott, de a számjegyekkel igen. A numerológiai elemzés azon alapul, hogy a születési dátumodban és nevedben felbukkanó számjegyek analógiás megfelelést mutatnak bizonyos személyiségvonásokkal vagy sorsra jellemző témakörökkel. Bár a megfigyeléseket bőséges tapasztalat támasztja alá, még avatott kezekben is van legalább három korlátja. Az első korlát az, hogy a világ szinte végtelenül bőséges jelenségtárát a 9 számjegy alapján mindössze 9 csoportba osztja. Ezért minden számjegyhez igen terjedelmes mennyiségű információ tartozik, amely túlságosan tág teret ad a jellemzéshez.

Míg a pszichológia pontos személyiségjegyeket határoz meg, a számok csak témaköröket jelölnek

A második korlát az, hogy míg a pszichológia és különösen a pszichoterápia képes a személyiség jellemzőinek viszonylag pontos leírására, addig a számmisztika nem. A számok témaköröket jelölnek csupán, nem konkrét megnyilvánulásokat. Lássunk erre egy példát! A 6-os a szám által meghatározott egyik témakör a család-otthon-gondoskodás tengely. Azok az emberek, akiknek a numerológiai képletében a 6-os szám hangsúlyos, bizonyosan szembesülnek ezen a területen kihívásokkal. A kihívás természete azonban sokféle lehet. Nagy családot, problémás házasságot éppúgy jelölhet a 6-os, mint nem várt gyermeket vagy gyermektelenséget. Egy családtag gondozása miatt félbetört karrier éppúgy okozhat gondot, mint a túlzott gondoskodásvágy, amely nem talál tárgyat maga számára. Nem csupán az nem látható, hogy a tág témakör melyik szelete jelenik meg az életben, még az sem, annak melyik pólusa. Túl nagy vagy túl kicsi, van, és emiatt teher vagy nincs, és ezért hiányzik – mind ugyanarról szólnak, de másképp.

Önismeret és számmisztika

A számmisztika harmadik korlátja, hogy még az évtizedek óta gyakorló elemzők sem értenek egyet az egyes számokhoz tartozó összes témakörben, bár az átfedés szerencsére jelentős, 90 százalék feletti. E három tényező együtt akkor is túl nagy bizonytalansági faktor a racionalitás hívei számára, ha értik az analógiás szemléletet. Túl nagy tere nyílik a megérzésnek, az intuíciónak. Ez elvileg az analógiás gondolkodás szintjén is túlmutató magas szintű tudáshoz való kapcsolódást jelent, de a személyiség árnyékában hordozott korai sérülések természetén is múlik, ki mennyire tiszta csatorna. Itt jön be a képbe az önismeret.

A pszichológia és a számmisztika Karácsonya

Az önismereti munka segít a belső, sokszor fel sem ismert akadályok elhárításában, és így az intuíció egyre hatékonyabban működik. Abban is segít, hogy a megérzéssel megjelenő Tudatosság magja termékeny táptalajra hulljon. Önismeret és pszichológiai tudás nélkül a számmisztika jelzései könnyen arra a sorsra juthatnak, mint a Pitagorasz-tétel a még összeadni sem tudó gyermek fejében. Ami nem csak gyorssá, de pontossá is teheti a személyiség-elemzést, az a pszichológia és a számmisztika Karácsonya. Ahogy a szeretet ünnepén mi, szerető és értő kezekben ők is kölcsönösen megajándékozzák egymást. A pszichológia ajándéka az elme szerkezetének tanítása, amely meghatározza, hogy a számok által jelölt tartalmak hogyan tudnak megnyilvánulni. A pszichoterápiás szemlélet pedig ezen túl a változás lehetőségét is megteremti. A numerológia ajándéka pedig az idő feletti uralom, amellyel a pszichológia által röghöz kötött gondolkodás szárnyra kaphat, és a személyes vizsgálatát az egyetemes felé tágíthatja. Így a gondolkodás beléphet nem csak a psziché, de az egész mindenség működését meghatározó mintázatok lenyűgöző birodalmába.

A TÉT®-rendszer ennél is többre képes

A pszichológia és fejlődéslélektan tanításait a számmisztika és asztrológia tudásával házasító TÉT® önismereti, önfejlesztő és tanácsadó rendszer a személyiség leírásánál is sokkal többre képes. A spirituális törvények által meghatározott sorsfeladatok tanítását, a karma kijelölte személyes utadat ismerheted meg benne. Azt az irányt, amely számodra a Végtelenbe, Egységbe, valódi belső Boldogságba vezető utat jelöli.

Hoffmann Gergely írása

Ha kedvet kaptál e három rendszer szemléletének és tudásának egyesítésére, és gyakorlatban azonnal használható módszerre vágysz, ismerd meg a rendszert a 3 napos TÉT® tréningen  vagy a TÉT® tanfolyamot elvégezve.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület