A TÉT® tanácsadás szintjei

Hírlevél feliratkozás

A TÉT® tanácsadás szintjei

Ezen az oldalon megismerheted az igénybe vehető TÉT® tanácsadási szinteket és formákat.

Áttekintés:
I. Mit várhatsz egy TÉT® tanácsadótól?
II. A különböző szintű és típusú TÉT® tanácsadói tanúsítványok
III. Ötféle TÉT® tanácsadási formát választhatsz
IV. Mire számíthatsz a TÉT® tanácsadás különböző szintjeitől és típusaitól?
   1. Eseti TÉT® tanácsadás (Transzperszonális Életút-tanácsadás)
   2. Öt alkalmas, intenzív TÉT® tanácsadás.
   3. Önismereti  TÉT® elemzés és tanácsadás 
   4. Kapcsolati TÉT® elemzés és tanácsadás
   5. Személyiségfejlesztő és életvezetési TÉT® tanácsadás
V. A tanácsadás ajánlott díjai

I. Mit várhatsz egy TÉT® tanácsadótól?
 

A TÉT® tanácsadás egy különleges módszer, amely egyedülállóan ötvözi a harmonikus élethez és belső fejlődéshez egyaránt szükséges pszichológiai és spirituális tudást. 

Mivel a lelki segítés egyik területén sem elég önmagában a legjobb módszer sem a segítő kellő önismerete nélkül, a TÉT® tanácsadó képzése során rengeteg órát tölt segítő irányításával végzett egyéni és/vagy csoportos önismereti munkával. 

A valódi átalakulás kulcsa a kontroll átadása, amely csak segítővel (tanácsadóval, terapeutával) együttműködve képzelhető el. A TÉT® tanácsadót módszere komplexitása mellett ez különbözteti meg a legtöbb ezoterikus szemléletű segítőtől.

A TÉT® tanácsadók


– nem pszichológusok, bár jelentős pszichológiai tudással rendelkeznek. A különbség az, hogy a pszichéd működését nem önmagában, hanem személyes és kapcsolati sorsfeladataid vonatkozásában, és múlt helyett jelen- és jövő-orientáltan vizsgálják;

– nem asztrológusok vagy numerológusok, bár használják ezen analógiás rendszerek bizonyos elemeit. A különbség az, hogy az egyes személyiségvonások feltérképezése vagy prognózis felállítása helyett a fejlődési pályád megtalálásában segítenek;

– nem coach-ok, bár szintén saját céljaid elérésében támogatnak. A különbség az, hogy a legmélyebb, sokszor még általad sem ismert, és a karmával összhangban lévő céljaidat segítenek megtalálni és elérni;

– mégsem spirituális segítők, bár szintén a Végtelenhez, Ön-valóhoz való közeledésed támogatják.  A különbség az, hogy az egyetemes cél helyett a számodra járható útra és annak megtalálására koncentrálnak.

II. A különböző szintű és típusú TÉT® tanácsadói tanúsítványok.


A TÉT® tanácsadók különböző szintű tanúsítványok birtokában végezhetik munkájukat. Ezek a következők:

I. szint: TÉT® tanácsadó (Transzperszonális Életút-tanácsadó)

A Tanácsadó I. szint elvégzése a sorsfeladatok, a hivatás, az élethelyzet és a személyes kapcsolatrendszer összhangjának vagy diszharmóniájának feltárására ad lehetőséget. Spirituális szemléletű munka, amely azonban a személyiség legfontosabb vonásaira is koncentrál, és a szükséges változások irányának meghatározásán túl annak módszereiben is segítséget nyújt.

 II.A szint: Önismereti (Személyi elemző) TÉT® tanácsadó

A Tanácsadó II.A szint elvégzése mély személyiségelemző módszer elsajátítását teszi lehetővé. A szintet teljesítők olyan személyi segítővé válhatnak a lélek területén, mint egy személyi edző a test építése vagy egy dietetikus a táplálkozási szokások rendbe tétele  terén. Hozzájuk hasonlóan a Személyi elemző TÉT® tanácsadóval sem állandóan, hanem egy rövid ideig célzottan, majd később időről időre visszatérően konzultálhatunk.

II.B szint: Kapcsolati (elemző) TÉT® tanácsadó

A Tanácsadó II.A szintre kapcsolat-elemző tanácsadói munka is építhető. Ez a szint tehát a TÉT®-rendszer kapcsolat-elemzésre, kapcsolati tanácsadásra is alkalmas kibővített, haladó szintű elsajátítását és a mélypszichológiai megalapozottságot biztosítja. A kapcsolati tanácsadás nem párterápia!

 III. szint: Személyiségfejlesztő TÉT® tanácsadó (Transzperszonális Személyiségfejlesztő és életvezetési tanácsadó)

A Tanácsadó III. szint elvégzése önismereti folyamatkísérést, transzperszonális – és mélypszichológiai alapokon és a segítő egyre mélyülő önismeretén alapuló személyiségfejlesztést és életvezetési tanácsadást tesz lehetővé. Ennek a szintnek az elvégzéséhez igen komoly elköteleződés és kitartás szükséges. A TÉT® III. szintű  tanácsadó munkája megfelel a Személyiségfejlesztő terápia kritériumainak, amely egészséges, útját kereső vagy azon elakadó személy fejlődésében való támogatását jelenti, ezért semmiképp nem egészségügyi tevékenység vagy nem pszichoterápia.

Te is lehetsz TÉT® tanácsadó!
Az egyes vizsgaszintekhez szükséges képzés összefoglalását itt találod.

III. Ötféle TÉT® tanácsadási formát választhatsz.


Az alábbi táblázat azt mutatja meg, hogy az egyes jogosítványok (sikeres vizsgával szerzett tanúsítványok) birtokában melyek végezhetők. 

Mire jogosítják a TÉT® tanácsadót az alábbi tanúsítványok?

Eseti és ismételt TÉT® tanácsadás

5 alkalmas intenzív
TÉT® tanácsadás

Önismereti (Személyi)
TÉT® elemzés és tanácsadás

Kapcsolati
TÉT® elemzés és tanácsadás

Személyiségfejlesztő folyamatkísérő és életvezetési
TÉT® tanácsadás

I. TÉT® tanácsadó

igen

igen

II.A Önismereti TÉT® tanácsadó

igen

igen

igen

II.B Kapcsolati TÉT® tanácsadó

igen

igen

igen

igen

III. Személyiségfejlesztő TÉT® tanácsadó

igen

igen

II.A vagy II.B tanúsítvány birtokában 

II.B tanúsítvány birtokában 

igen


Szeretnéd tudni, mire számíthatsz, ha igénybe veszed a TÉT® tanácsadás különböző szintjeit és típusait?
Kattints a következő menüpontokra a válaszért!

IV. Mire számíthatsz a TÉT® tanácsadás különböző szintjeitől és típusaitól?


1. Eseti TÉT® tanácsadás (Transzperszonális Életút-tanácsadás)

Végzésére valamennyi (I., II. és III. szintű tanúsítvánnyal bíró) TÉT® tanácsadó jogosult.

A tanácsadás ezen a szinten alapvetően spirituális fókuszú. A magasabb Én (transzperszonális részed) által meghatározott sorsfeladat feltárása áll a középpontjában. Ez, a tudatos ember számára nélkülözhetetlen információ nem csak a jelenlegi élethelyzetre, hanem az egész életutadra vonatkozik.

A TÉT® tanácsadó ezt összekapcsolja a személyiségedről nyert információkkal és javaslatokat tesz. A TÉT® tanácsadó azonban nem csak okosakat mond neked, de saját önismereti folyamatának tapasztalatiból azt is tudja, milyen információ segít, és mi az, ami hátráltat az utadon. A megoldási tervet vagy annak első lépését közösen dolgozzátok ki vagy határozzátok meg.

Az Eseti tanácsadás alapvetően kétféle lehet:

Egy-két alkalmas eseti TÉT® tanácsadás.
Az életedben aktuálisan felbukkanó feladat, megoldatlanság, konfliktushelyzet, gyermeknevelési probléma esetén hatékony, vagy akkor, ha nem látsz ki a „ködből”, elvesztetted a vezérfonalat, hirtelen megakadtál abban, mi is volna a helyes irány a számodra. Ha érdekel, mi a sorsfeladatod, erre érdemes jelentkezned.

Időközönként ismételt eseti TÉT® tanácsadás.
A TÉT® tanácsadás különleges értéke, hogy az életút-tanácsadás mellett az előtted álló szűk, 12-15 hónapos periódus feladatainak áttekintésére is alkalmas. Ezt a tanácsadási formát érdemes periodikusan, évente igénybe venned. Meglátod majd, évről évre mennyivel mélyebben ismered meg saját sorsfeladatod valódi természetét.

2. Öt alkalmas intenzív TÉT® tanácsadás.
Végzésére valamennyi (I., II. és III. szintű tanúsítvánnyal bíró) TÉT® tanácsadó jogosult.

Ez ideálisan 5-9 hét alatt lezajló öt ülésből álló tanácsadás-sorozatot jelent heti vagy kétheti gyakoriság mellett. Ennek során az alapvető személyiség-jellemzőidet hangoljátok össze a sorsfeladataiddal. Ebben különböző gyakorlatok, feladatok és tesztek lesznek a segítségedre.

3. Önismereti TÉT® tanácsadás
(Személyi TÉT® elemzés)

Végzésére (II.A szintű tanúsítvánnyal bíró) Önismereti, Személyi elemző TÉT® tanácsadó és (II.B szintű tanúsítvánnyal bíró) Kapcsolati TÉT® tanácsadó egyaránt jogosult.

 A Személyi elemző tanácsadás részben spirituális, részben önismereti fókuszú. A sorsfeladat feltárása mellett a személyiség elemzése áll a középpontjában. Azoknak a pszichés tényezőknek, hajlamoknak és személyiségvonásoknak a feltárásában segít, amelyek akadályozzák, illetve segítik a hétköznapi harmónia megélését, a spirituális fejlődést és a magasabb szintű önmegvalósítást.

Ez a tanácsadási szint lehetővé teszi, hogy tanácsadódra mint „önismereti személyi edződre tekints”, aki az Eseti TÉT® tanácsadásnál leírt módon „állapotfelmérést” végez, majd viselkedési „edzéstervet” ír elő. Ezt eleinte gyakoribb, majd egyre ritkuló találkozások formájában ellenőrzitek, átbeszélitek, ha szükséges korrigáljátok. Az Önismereti tanácsadás nem azonos a Személyiségfejlesztő, folyamatkísérő tanácsadással, ahol rendszeres, heti ülésezések keretében lényegében együtt haladtok az úton. Itt fontos mankókat kapsz, és nem ritkán már ezek használatának is van személyiségfejlesztő hatása.

4. Kapcsolati TÉT® elemzés és tanácsadás
Végzésére (II.B szintű tanúsítvánnyal bíró) Kapcsolati TÉT® tanácsadó jogosult.

 Minden kapcsolat saját sorsfeladattal bír, amelynek valódi természete sokszor rejtve marad a szemünk elől. Óriási segítség annak megértése, mi is a kapcsolat belső, rejtett küldetése. Ez a kiteljesedés útja, amelyet járva a felek a kapcsolatból a lehető legtöbbet hozhatják ki.

A kapcsolati TÉT® tanácsadás az önismereti tanácsadás (II.A szint) kiterjesztése az adott kapcsolatra. Részben spirituális, részben önismereti fókuszú, hiszen a kapcsolati sorsfeladat feltárása mellett a két személyiség elemzésére is nagy hangsúlyt fektet. Azoknak a pszichés tényezőknek, hajlamoknak és személyiségvonásoknak a feltárásában segít, amelyek akadályozzák, illetve segítik a kapcsolati harmónia megélését és az adott kapcsolat magasabb szintjének megvalósítást.

5. Személyiségfejlesztő és életvezetési TÉT® tanácsadás
Végzésére (III. szintű tanúsítvánnyal bíró) Személyiségfejlesztő TÉT® tanácsadó jogosult.

Ez a tanácsadói szint már a terápia előszobája. A terápia ma használatos kifejezésként gyógykezelést, gyógymódot jelent, ám szó eredeti értelme a szolgálat és gondozás. Egy jó lelki terapeuta szolgál, gondoz és tanít, és a gyógyulás mindennek lesz az eredménye. Lelki értelemben vett gyógyulásra azonban nem csak a pszichés betegek (skizofrének, súlyos személyiségzavarban vagy depresszióban szenvedők) szorulnak. Mindenki, aki Önmaga teljességét keresi, valójában gyógyulásra vágyik.

A Személyiségfejlesztő tanácsadó a fejlődési elakadásban szenvedő embernek segít. Ez a pszichológia nyelvén a Carl Rogers által leírt Önmegvalósítás, a spiritualitás nyelvén a Megvilágosodás útján bekövetkező trauma, krízis eredménye. Ilyenkor a korábban működőképesnek bizonyult eszközeid csődöt mondanak, és ebből a kátyúból csak személyiségfejlődés és tudati ugrás, emelkedés által mozdulhatsz ki.

Minden ilyen kihívás provokálja a korai, gyermekkori sérüléseket, és bizony sokszor ilyenkor derül csak ki (számodra), hogy egyáltalán léteznek benned ilyenek. Elakadásod, egy helyben toporgásod természete tehát spirituális, tünetei azonban sokszor pszichológiai jellegűek. Egy Személyiségfejlesztő tanácsadónak ismeri ezeket a sérüléseket, és ezek egy részét önmagában, saját önismereti folyamatában már átdolgozta. Ezért tud mélyebb szinten is segíteni neked.

A Személyiségfejlesztő tanácsadás mindig folyamat-kísérést jelent. A fejlődés folyamat, nem egyszeri pillanat. Akkor fordulj Személyiségfejlesztő tanácsadóhoz, ha hajlandó vagy beletenni a saját munkádat ebbe a folyamatba, hiszen ez a Te folyamatod. Csak így lehet hatékony.

V. A tanácsadás ajánlott díjai

 

Minden TÉT® tanácsadó jogosult saját díjszabása szerint dolgozni, amelyet sok tényező befolyásolhat. A többféle tanácsadási szinten és formában is kompetens segítők többnyire az alkalmazott módszertől függetlenül egy vagy két meghatározott árral dolgoznak. Az alábbiakban olvasható díjszabás ezért csak ajánlásnak tekinthető. 

Tanácsadási szintek és formák

Ajánlott díjak

1-2. Eseti és öt alkalmas, intenzív TÉT® tanácsadás

13.000-17.000 Ft / alkalom

3. Személyi önismereti TÉT® tanácsadás
(ez a forma komoly előzetes számításokat igényel)

14.000-18.000 Ft / alkalom

4. Kapcsolati TÉT® tanácsadás
(ez a forma komoly előzetes számításokat igényel)

14.000-18.000 Ft / alkalom

5. Személyiségfejlesztő folyamatkísérő és életvezetési TÉT® tanácsadás

14.000-18.000 Ft / alkalom

 

features

Képzés

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Kft.