Hírlevél feliratkozás

Numerológia, asztrológia és pszichológia Egyetlen rendszerben.

Ha te is nyitott vagy az ezoterikus tanításokra, bizonyára találkoztál már számmisztikai jellemzéseddel, vagy nézegetted a horoszkópodat – esetleg a különféle asztrológiai előrejelzéseket. Ha a pszichológia is érdekel, legalább egy tesztet kitöltöttél már, akár online, akár papíron. Ha éreztél már valaha is gyermeki izgalmat a kiértékelések olvasása vagy meghallgatása előtt, biztos lehetsz benne, az önismeret mindenkiben ott lappangó igénye tudatosult ekkor benned. Mai bejegyzésünkből azt tudhatod meg, hogyan lehet ezeket az információkat úgy használni, hogy az a játék örömén túl valódi segítséget is nyújtson számodra.

A pszichológia nélkülözhetetlen az önismereti úton

Az asztrológia és a numerológia két, több ezer éves tapasztalattal bíró rendszer. A belőlük származó információk azonban sokszor meglehetősen leegyszerűsített formában érkeznek el hozzád, ráadásul mintha ezek és a pszichológia két külön világról, és két külön emberről szólnának. A tudományos lélektan kétség kívül megfoghatóbb, hiszen tanításait a racionalitás talaján álló kutatások és megfigyelések támasztják alá. Enélkül a biztos alap nélkül a csillagfejtés és a számmisztika könnyen az ezotéria vadhajtásai közé sodródik. Az ezekből szerzett önismereti információid a pszichológia tanításai nélkül nem csak, hogy nem teljesek, de gyakran tévesek is lesznek.

A számmisztika és az asztrológia jóval gyorsabb 

A fentieknek látszólag ellentmond az, hogy egy jó asztrológus hihetetlenül pontos információkkal bírhat rólad. Bizony gyakran többet megtud a horoszkópodra pillantva 5 másodpercen belül, mint egy, a munkáját kiválóan végző pszichológus 5 óra alatt. A számmisztika valódi tudójáról ugyanez elmondható. Miben áll a gyorsaság-beli különbség?

A józan ész és a pszichológia határai

A pszichológia az ok-okozatinak is nevezett racionális gondolkodás tudományos alapjain nyugszik. Ez az emberi gondolkodás 4. szintje, amelyet kamaszkorunkig legtöbben elsajátítunk. A gondolkodó fiatal azonban előbb-utóbb felismeri, hogy a kézzel fogható, kiszámítható és mérhető dolgok olyan összefüggéseket mutatnak, amelyek már nem racionálisak, hanem azon túlmutatnak. A havas hegyekről aláfolyó kis patakok pont olyan mintázatban rendeződnek össze a völgyben kanyargó folyóvá, amilyenben a parkban álló fa ágai kapcsolódnak a törzshöz. A két, egymástól látszólag különálló létformát nem csak a vizuális hasonlóság, de egy azon túlmutató mély értelem is összekapcsolja. Az elágazásrendszer célja praktikus, és értelme józan ésszel felfogható. Igen ám, de az már nem érthető, honnan fakad az a Tudatosság, amely ezt a mintázatot létrehozta. Ez a józan ész határa, amelyet most át kell lépnünk.

A pálinka és az analógiás gondolkodás kapcsolata

Az átlépés elvileg kétirányú lehet. Az egyiket néhány pálinkával el lehet intézni, és máris alatta fekszünk. Mi most inkább a másik irányt választjuk, és a racionalitás szintje fölé emelkedünk. A patak és a fa közös mintázatát analógiás gondolkodással ismerjük fel, amely a mintázatok megfelelésén alapul. Elég az egyik elágazás elvét értened, és ennek köszönhetően azonnal átlátod a másik értelmét is. Ez az a gyorsaság, amely az asztrológiára és számmisztika is jellemző. Ezeket analógiás rendszereknek nevezik, és most már egyértelmű, miért. A gondolkodás ötödik szintjét használva a megfeleléseket ismered fel a csillagos égbolt, a születési dátum és a sorsát élő személy jellemzői között.

Az analógiás tudás nem helyettesíti, nem teszi megkerülhetővé a racionális szint tanításait, de más távlatokba képes helyezni azt.

A pszichológia, és az analógiás rendszerek jó kezekben a lelki utadat és önismereti munkádat egyaránt támogatják. A következő héten azt vizsgáljuk, hogyan segítik egymást és spirituális fejlődésedet.

Hoffmann Gergely

Ha kedvet kaptál e három rendszer szemléletének és tudásának egyesítésére, és gyakorlatban azonnal használható módszerre vágysz, a TÉT®-rendszer lehet a Te utad. Ismerd meg a Sorsfeladatok és a pszichológia egyedülállóan pontos rendszerét!
Életre szóló útravalót kapsz a 3 napos TÉT® tréningen és a TÉT® tanfolyamot elvégezve.

A cikk második részét jövő héten olvashatod!

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület