Hírlevél feliratkozás

Te és a karma. Hogyan segít a TÉT®?
 

Ha megkérdezel egy embert, mit keres leginkább az életben, különféle válaszokat kapsz. Az egyik sikert, hatalmat, sok pénzt, a másik beteljesült szerelmet, mély barátságokat vagy szép családi életet, a harmadik kalandokat, élményeket, a negyedik a szépséget, az örök igazságot vagy éppen az élet értelmét.

Mi a te válaszod?

Ez fontos. Ennél is fontosabb azonban az, hogy mit vársz ettől a kereséstől? Ha mélyen magadba nézel, a válasz egy szó: Boldogság. A pszichológia közel száz éve kutatja az okát, miért nem vagyunk boldogok, és megtanítja számunkra, mi és hogyan romlik el. Nem sokat tud azonban arról, ennek mi az oka és a célja az életünkben. Ebben segít a TÉT®.

A TÉT® a pszichológiára épít

A TÉT® (Transzperszonális életút-tanácsadás) önismereti és önfejlesztő rendszer a pszichológia, és különösen a fejlődés-lélektan eredményeit nagyon komolyan veszi. Ebben különbözik sok ezoterikus módszertől, és ez a különbség alapvető jelentőségű. A boldogság keresésének útján ugyanis a psziché, azaz a személyiségünk feltérképezése nélkülözhetetlen.

Pszichés mintázataid meghatározzák azt, hogy mire lehetsz képes, és mire nem.

Önismereted segít megértened, mi megy könnyen, mi megy nehezen, és mi az, ami egyáltalán nem. De ez csak az érem egyik oldala. A mérleg egyik serpenyőjében a személyiséged ül, amit én-nek nevezel, de a másik serpenyőben ott csücsül egy rajta látszólag kívül álló erő: a Karma.

A karma behatárolja a lehetőségeidet

A karma vagy sors olyan egyetemes törvény, amely meghatároz sok mindent: születésed helyét, idejét, körülményeit. Szüleidet, családodat, szociális környezetedet és persze genetikai lehetőségeidet is. Ez mind-mind determináció, vagyis eleve elrendeltség. A karma már születésed előtt behatárolja a lehetőségeidet. (A materialista gondolkodás ezt véletlennek nevezi, de ezen azért nem érdemes fennakadnod, mert a materialista gondolkodó saját énjét és gondolkodását is véletlennek tartja, kémiai anyagok produktumaként tekint rá. Molekulákkal pedig dőreség volna vitatkoznod…) Inkább azt nézzük, hogyan kapcsolódik össze a sors és a pszichológia!

A pszichológia tanításai a karma megnyilvánulásait tükrözik

A fejlődés-pszichológia kutatásainak és nagyjainak (Freud, Ferenczi, Jung, Maslow, Erikson és így tovább) hála tudhatod, hogy jelenlegi személyiséged gyermekkori környezeted és kibontakozó én-csíráid egymásra hatásából alakult ki. Mivel mindkettő a karma hatálya alá tartozik, így valójában mostani személyiséged is determinált. A jó hír az, hogy semmi sem véletlen, mindennek oka van.

A kérdés most már csak annyi, hogy mihez kezdesz jelenlegi önmagaddal, személyiségeddel.

A pszichológia és az önismeret segít abban, hogy könnyebben menjenek a dolgaid, de nem ad választ a következő kérdésre:

Azért megy nehezen valami az életedben, mert a belső erőd kevés, személyiséged nem alkalmas rá, vagy azért, mert egyszerűen nem az a dolgod?

A TÉT®, a karma és pszichológia szövetsége a kiteljesedésedet szolgálja.

Ismét a karma siet a segítségedre: A sorsnak ugyanis nem csupán oka, de célja is van. Ez a cél megismerhető. Az asztrológia és az aritmológia (közismertebb nevén numerológia) évezredes tanításaiból kinyert információ révén megtudhatod, mi is, és mivel is van igazán dolgod az életben. Ez a tudás a pszichológiával összekapcsolva egy csapásra kerek egésszé teszi a képet! A boldogság már nem csupán hiányként jelenik meg az életedben, de azt az utat is látod, amelyen haladva a legbiztosabban elérhető az számodra. Ez a TÉT®-rendszer lényege, amely önmagad kiteljesedésének irányát jelöli ki számodra. Ennek megismerése után már csak rajtad áll, elindulsz-e ebbe az irányba.

Ebben áll a szabad akaratod.

 

A pszichológia és karma tanításait s gyakorlatban is használhatóvá tevő TÉT®-rendszer megismeréséhez kattints ide.

A TÉT® Akadémia Egészségközpontjának szakemberei abban is segítenek, hogy könnyebben elindulj vagy haladj a számodra kijelölt úton. Ezért számtalan önismereti lehetőséget kínálunk számodra.

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület