Hírlevél feliratkozás

Szimbólumok és érzelmek: Kulcs a zárhoz

(Teljes élet a szimbólumok hatalmával bejegyzés-sorozat 3. része)

A jelképek, szimbólumok erősebben hatnak ránk, mint a szavak. Egy márkajelzés erős érzelmi kötődést is kiválthat belőlünk. Ám kedvenc üdítőitalunkhoz, parfümünkhöz vagy okostelefon-márkánkhoz való ragaszkodásunk eltörpül belső képeinktől való függőségeinkhez képest. Ha furcsának tűnik ez az állítás, gondold csak végig, milyen a számodra ideális férfi vagy nő, munkahely, lakás vagy esti kikapcsolódás. Ami ilyenkor felbukkan benned, csupa-csupa kép. A konkrét és érthető képek mögött, tudatod mélyebb rétegeiben már kevésbé megfogható szimbólumok rejtőzködnek. Ha ezekhez közel kerülsz, hatalmas változásokat tapasztalhatsz az életedben. Ez az a személyiség-változás, amely akár súlyos betegségekből való felépüléshez is vezethet. A változás a valódi gyógyulás, ám ehhez el kell veszítenünk a “józan eszünket”. Tarts velem, ha szeretnéd tudni, miért fontos ez!

Boldogtalanság és terápia

Előző bejegyzésünkben olvashattál a Mandala-készítésben rejlő lehetőségekről. Ennek során a belső képeiddel való kapcsolatfelvétel elindíthatja vagy kiteljesítheti a változást. Azonban jó, ha tudod: A személyiség-változás hosszú távon biztosan macerás. Sokkal könnyebb a környezetünket változásra szólítani, vagy a fotelben a TV előtt szidni a politikusokat és valóság-show szereplőket, mint azt megvizsgálni, mitől érezzük magunkat rosszul a világ folyamatait figyelve vagy a hétköznapjainkat élve. Saját rossz érzéseink elől menekülve kifelé tekintünk és mutogatunk, hiszen lényegesen egyszerűbb elfogadni egy „Adáshiba” feliratot, mint ezt látni a képernyőn: „Vételhiba. Az Ön készüléke rossz.” A probléma az, hogy személyiségváltozás (készülékünk megjavítása) nélkül újra és újra rossz minőségű adást, azaz  boldogtalanságot tapasztalunk. A terápia ebben segít, ám ehhez szembe kell néznünk saját rossz érzéseinkkel.

A szimbólumok kitárják a tudattalan kapuját

Az érzelmek képezik a zárat a tudattalan birodalmának kapuján. De hogyan férhetünk hozzá ezekhez? Itt jönnek be (szó szerint) a képbe a szimbólumok. Saját belső képeink ugyanis kitárják a tudattalan kapuját, amelyen belépve egy sokkal tágasabb, ragyogóbb világban találod magad. Kezdődhet a valódi gyógyulás! S hogy miért is kell ehhez néha elveszítened a „józan eszed?”

Ne feledd: A szimbólumok két világot kapcsolnak össze benned

A kérdés csak enyhén provokatív. A józan ész elvesztése a változás feltétele, de önmagában nem elegendő. Ha a kocsmában múlatod a bánatodat, vagy ha egy Téged újra és újra becsapó, házasságot ígérő lovagnak hiszed el ismét, hogy most aztán tényleg elválik a feleségétől, és elvesz… nos akkor is elveszíted a józan eszed, de ez semmiféle belső változással nem jár. Pusztán ismételten azt éled meg, mennyire reménytelen ez a helyzet. Nem érted, miért lépsz bele újra ugyanabba a folyóba, miért nem tudsz kitörni belőle. A racionális gondolkodás Tudatosságod negyedik szintje, a nem racionális szintek ez alatt és fölött vannak. (A tudaszintek rendszerét bővebben a Pont az Élet című könyvből ismerheted meg).

A terápia olyan lift, amely felfelé visz

Az előbbi példák a lefelé liftezés esetei, amelyek nem segítenek. A valódi terápia mindig a negyedik szint fölé emel, a változás szintjére, (legalább) az ötödik emeletre. A szimbólumok hatalma pedig abban rejlik, hogy összekapcsolja a mély és magas szinteket, így egyszerre tudsz gyógyulni és fejlődni. A szimbólumok a mély (ösztönös) és magas (spirituális) világot egyedülálló módon képesek egyesíteni. Ahogy a képen látható szív is egy egyszerű képi benyomás (amely nagy jóindulattal hasonlít az emberi szívre) és egy magas szintű tudás („jól csak a szívével lát az ember”) összekapcsolása.

Dr. Hoffmann Gergely írása

 

Használd a képek erejét, értsd meg A Végtelen üzeneteit! A gyakorlati spiritualitás könyve és a 48 fotóval ellátott kártya segítségével napi szinten lehet szolgálatodra a tudatosság vezető úton.

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület