Hírlevél feliratkozás

Spirituális törvények vagy hétköznapok? Nem kell választanod!

Az ezotéria iránt érdeklődőt gyakran furcsán méregeti a környezete. Talán te is találkoztál már gyanakvó pillantásokkal, epés megjegyzésekkel vagy furcsa hallgatással, amikor az Egységről, Tudatosságról vagy a feltétel nélküli Szeretetről beszéltél. A józan ész szilárd talaján álló emberek számára gyakran tűnik úgy, hogy az ezotéria azoknak való, akik nem akarják vagy nem tudják élni a mindennapi életet. Legyünk őszinték, és ismerjük be, hogy a spiritualitás sokak számára valóban hétköznapokból való menekülés egyik eszköze, a boldogság pótszere. Jobb ugyan, mint az alkohol, a hatalom-mánia vagy pénzhajhászás, de mégis csak egyfajta menekülés. Ez a bejegyzés arról szól, hogy nem kell választanod: A spiritualitás nem egy külön világ, hanem hétköznapjaid minden apró történését átható rend. Törvényei folyton itt vannak veled, ki sem kerülheted őket.

A spiritualitás állandóság a változás mögött

Életed a változásról szól. Napról napra, sőt a felgyorsult XXI. században óráról órára új helyzetek, elé állít a sors. Ezek látszólag teljesen különböző jellegű kihívások, ám ha a színfalak möggé pillantasz, meglátod a látszólagos változatosság mögötti rendet és harmóniát. Bármilyen természetű feladat áll is előtted, mindig ugyanazokat a lépéseket kell megtenned a megoldásához. A boldogság lépcsőfokai ezek a lépések, amelyeket a spirituális törvények határoznak meg.

A boldogság keresése és a karácsonyi ajándék

Legyél újra kisgyermek, aki megpillantja a karácsonyfát. Az első lépés a ragyogó fények és csillogó csomagolópapírok láttán téged uraló ámulaté és dermedtségé. A második lépés az izgatott feszültség lesz, amelyet ekkor magadban érzel. Emiatt tudsz nekiindulni; rohanni és szaladni az ajándékok közé. Ez a harmadik lépés, amely kicsiként még bájossá tesz, de nagyobb gyerekként ennél már többet várnak el tőled. Ekkorra meg kell tanulnod, mikor jön el az ajándék kibontásának ideje. A negyedik lépés rendje és szabályai azok, amely nélkül az ünnep, akár családi, akár össznépi, könnyen káoszba torkollhat.

A spirituális törvények megjelennek a szerelem fázisaiban

Most lépj a kamaszkorba! Amikor meglátsz egy fiút vagy lányt, és földbe gyökerezik a lábad: „Ő az!”, ismét a pillanatnyi bénultság állapotába kerülsz. Ezt a második lépés, a heves szívverés, kipirulás és felgyorsult légzés követik. Muszáj felhívnod magadra a figyelmét, ezért próbálkozol, lépéseket teszel, persze néha igen nevetségesen; tétován vagy éppen ormótlanul. Ha a kapcsolatfelvétel sikeres volt, jöhet a negyedik lépés: Egyre több időt töltötök egymással, és lassan elérkeztek az ötödik lépéshez: identitásotok (én-meghatározásotok) részévé válik, hogy „Ő az én párom”.

A problémamegoldás hat lépése is a spirituális törvényeket tükrözi

Most legyél felnőtt, és szembesülj egy megoldandó problémával! Ez máris az első lépés a megoldás felé, amely után közvetlenül el kell viselned a benned lévő feszültséget, majd  ezt követően gondolkodnod, és próbálkoznod kell. Még ha helyesen is választod ki a megoldási módot, negyedik lépésként fontos, hogy kitartó legyél, és türelemmel végigjárd az utat.  (Ha kiderült, hogy nem jól választottál, visszalépsz a harmadik lépcsőfokra, és tovább próbálkozol.) Az ötödik lépcsőfokon megszületik a megoldás, és ez vezet el a hatodik lépéshez. Ekkor személyiséged kiegészül, ezzel az új képességgel és tudással és teljesebbé válik általa.

A boldogság szintjei

Ez a hat lépés a boldogság hat szintje is egyúttal: Az első a pillanat extázisa, amelyet az izgalom öröme, a próbálkozás és kiváncsiság lelkesedése, majd az elsajátítás büszkesége követ. Az ötödik szint az én-azonosság és megértés mámora.  Ez azonban még mindig nem a legmagasabb szintű boldogság-élmény. Az ugyanis az harmónia, amely a világgal és önmagaddal megélt összhang és a belső nyugalom állapota.

A spirituális törvények meghatározzák személyiséged fejlődését is

Ezek a lépések a fejlődés-pszichológia tanításaiban is megtalálhatók. Általuk megértheted, hogyan vezettek a spirituális törvények végig életed útján születésed pillanatától addig a pontig, ahol most tartasz – és persze megmutatják számodra a hogyan tovább-ot is! A spirituális törvények az egyetemes Igazságot tükrözik. Ha megismered őket, az élet elveszíti esetlegességét és véletlen-szerűségét. Minden a helyére kerül van körülötted és benned is.

Az életedet meghatározó kilenc spirituális törvény a TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer egyik fontos pillére. Ismerd meg a rendszert 4 napos TÉT® I. tréningen, vagy a tréningen szerzett tudást a betegségek lelki okaival összekapcsoló Pszichoszomatika – A Tudatosság ereje tanfolyamon

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület