Hírlevél feliratkozás

Mire jók a szimbólumok, amikor megáll az ész?

Megtörtént már Veled is, hogy százszor átgondoltál egy számodra nehéz helyzetet, vagy kikérted barátaid, segítőid véleményét egy bonyolult kapcsolatodról, és mégsem érkezett el a megoldás? Ha hajlamos vagy ilyenkor mások vagy önmagad ostorozására, jó, ha tudod: Az általad is megélt helyzet egyáltalán nem ritkaság, sőt kifejezetten általános jelenség. Valójában az ego természetéből fakad.

A racionalitás csupán gondolkodásod egyik aspektusa

Kevesen ismerik a személyiség szerkezetét, pedig sokan dolgoznak vele laikus segítőként. (Ez megérne egy külön bejegyzést…) Ami itt és most fontos számodra, hogy megértsd a racionalitás, az ok-okozati gondolkodás korlátjait.

Ha egy 2 éves gyermeknek szeretnéd elmagyarázni, minek mi az oka és következménye, vagy hogyan reagáljon egy nehéz helyzetre, kudarcot vallasz. Ugyanígy jársz, ha egy 5 évesnek magyarázod, hogyan viselkedjen előkelő társaságban. Az észérvek és a logika egyszerűen hatástalanok lesznek. Ezek ugyanis a bal agyfélteke eszközei, és bár felnőttkorban döntően ezt használod, mégis csupán személyiséged egyik aspektusát jelenítik meg.

A szimbólumok nem “gyerekesek”, de gyermek-énünkhöz kapcsolnak

A kisgyermek még nem racionálisan gondolkodik. Sokkal inkább testi érzetekben, benyomásokban és képekben. Ez határozza meg mentális tevékenységét, és ez határozza meg a tiédet is – csakhogy ennek már nemigen vagy tudatában!

A felnőtté válással elszakadtál ettől a képességedtől, de ettől még tény: A benned élő gyermek, kreativitásod és boldogságod forrása képekben és szimbólumokban gondolkodik.

Ajándék az önismeret útján

A szimbólumok világának megismerése, saját belső mintáidhoz való közeledés olyan ajándékot ad számodra önismereti utadon, amelyre semmilyen más módszer nem képes.

Jómagam orvosként, tanárként sokáig a bal agyféltekés racionalitás útját jártam. Saját életemben megélt hiányok, fájdalmak azonban – ugye ezen nem lepődsz meg – alig-alig voltak orvosolhatók józan gondolkodással. Váltanom kellett.

Út a boldogság felé – A szimbólumok segítenek

A jobb agyféltekés gondolkodás erősítésében mérföldkő volt számomra a szimbólumok világával való munka elkezdése.
Másoknak, talán Neked is más az útjuk.

Sokan a jobb agyfélteke világában merülnek el, és nehezebben kapcsolódnak a racionalitáshoz.

Szerinted melyik út vezet a boldog, kiegyensúlyozott élethez?

A bal vagy a jobb agyfélteke útja? Az ész vagy az intuíció erőltetése? Gondolom, kitaláltad: 

A harmóniát csak a gondolatok és a szimbólumok összhangja útján érheted el.


Dr. Hoffmann Gergely írása

 

Akár most szeretnél belépni ebbe a világba, akár már otthonosan mozogsz benne, Fucskó Ibolya Álom- és szimbólum szakértő számtalan megdöbbentő információval ajándékoz meg. S ami még az információnál is fontosabb: Önmagadról szóló, a szavakon és a bal agyfélteke korlátain túli tudással.

Lépj be az álmok és szimbólumok világába ezeken a műhelyeinken:
Álmok és szimbólumok műhely
Életre kelt Istenek és Istennők – Archetípus műhely

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület