Hírlevél feliratkozás

Mi az, amit az önismereti terápiát végzők legjobban sajnálnak?

Saját praxisom, önismereti (személyiségfejlesztő) terápiát végző munkatársaim és a TÉT® Akadémia képzéseit elvégző, az itt tanultak alapján segítő tanítványaim egyaránt azt tanúsítják, hogy az avatott segítő által vezetett önismereti terápiát végzők szájából ez hangzik el a leggyakrabban:

„Csak azt sajnálom, hogy nem kezdtem el korábban.”

Sokan vágnak bele úgy ebbe az önismereti munkába, hogy már kipróbáltak megannyi egy-két napos csodakurzust, amelyek mind azt ígérik: „Neked semmit sem kell tenned, majd az Univerzum / a Nagy Segítő / a Jóisten” megoldja helyetted a problémáidat. Csalódásuk érthető, ezek a módszerek ugyanis rosszabb esetben semmit sem érnek (vagy még ártanak is), jobb esetben csak átmeneti, vagy az élet egy szűk területét érintő javulást hoznak. 

Utóbbi persze jó is lehet, ám ha VALÓBAN boldog, elégedett életet szeretnél élni, ezek nem fognak hozzásegíteni ahhoz. Különösen akkor nem, ha fejlődő ember vagy, akit az Élet újabb és újabb kihívásokkal ajándékoz meg a Teljessé válás útján.

Mért nem?

A boldogtalanság oka ugyanis nem az Életben, hanem személyiséged mintázataiban rejlik. Ezek nem egy szempillantás alatt, hanem lassan, évek-évtizedek alatt alakultak ki. Éppen ezért nem is alakíthatók át varázsütésre, csak kitartó, türelmes munkával, amelynek egy szakaszához bizonyosan segítőre lesz (vagy volt) szükséged. 

Ez hoz eredményt.

Ismerek olyanokat, akik 30 éve az ezoterikus utat járják, „gurutól” „guruig”, „mestertől” „mesterig” futnak, … és még mindig ugyanazokat a köröket róják. Azért teszik ezt ezek a jó szándékú keresők, mert senki nem mondta, ha pedig mégis mondta, hát nem hallották meg, hogy ez a legtöbbször kevés.

A keresők sokszor csak önmaguk elől futnak el a vélt megváltást keresve.

Éppen úgy, ahogy egy drogos, alkoholista, vagy társfüggő teszi azt. Csak éppen az ő „szerük” nem a kokain vagy a cannabis, hanem a tévesen meditációnak mondott ön-szuggesztio, gondolat-, vagy képáramlás, az energiával való bűvészkedés vagy a hűtőmágnes-ezotéria bölcsességeinek hangoztatása – bármiféle gyakorlati cselekvés és önreflexió nélkül.

Akadnak persze olyanok is (ők azért jóval kevesebben vannak), akik kemény, áldozatos munkával alapjaiban tették rendbe és változtatták meg a személyiségüket, találták meg belső önazonosságukat 3-4 év alatt. Nemcsak beszélnek a karmáról, de kapcsolódnak is hozzá és ezzel küldetésüket is betöltik.

3 év nagyon soknak tűnik, mielőtt belevágsz.

De 30 év távlatából visszatekintve azt mondanád: Már 27 éve szabad lennék, ha akkor vállalom a felelősséget saját magamért. 

Ne a megváltást ígéretét keresd, hanem lehetőséget arra, hogy megváltsd megad az Önvaló segítségével.

Büszke vagyok tanítványaimra, akik végigjárták ezt az utat, és ma már segítőként dolgoznak a képzéseinken vagy saját praxisukban. Megtalálták a választ arra a kérdésre, amit sokan egész életükben hibába kutatnak, még többen pedig soha fel sem tesznek:

Mi az én személyes életem célja, értelme itt a Földön?

Amíg erre nincs legalább részleges válaszod, hiába álmodozol a boldogságról. Csak illékonyan, pillanatokra lesz a tiéd, aztán eltűnik, mint minden illúzió.

Dr. Hoffmann Gergely orvos-terapeuta írása

Ha érted a fentieket, és elérkezett az ideje, hogy lépj, várunk önismereti munkára, TÉT®-tanácsadásra és 10 napos zárt önismereti csoportunkba.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület