Hírlevél feliratkozás

Ma a betegség? Hiba vagy lehetőség?

A Pszichoszomatika spirituális nézőpontból

A pszichoszomatikus gondolkodás terjedése az elmúlt 3 évtized örömteli fejleménye Magyarországon is. Ha egy kicsit érdeklődsz az önismeret, a holisztikus szemlélet, az egészség-tudatosság vagy éppen az ezotéria iránt, alighanem megakadt már a szemed legalább egy hasonló témájú könyvön vagy videón.

Pszichoszomatika: Új szemlélet és régi reflexek

Egy új szemlélettel való ismerkedéskor persze gyakran még a régi reflexek működnek. Ez a természetes jelenség esetünkben azt eredményezi, hogy a tünetek értelmezésekor hajlamosak vagyunk a megtanult módon gondolkodni, és hibaként tekinteni a betegségre, amely valamilyen pszichés, ne adj’ Isten jellembeli gyengeségünket, ügyefogyottságunkat tükrözi. Ez azonban rossz érzést és (jogos) belső ellenállást szül, ráadásul magasabb szintről nézve egyszerűen nem is igaz.

A betegség nem azt jelenti, hogy valamit elrontottál!

A megjelenő tünet célja nem a büntetés vagy hibáid rád olvasása. A betegség sokkal inkább figyelem-felhívó céllal jelenik meg: A Tudatosság üzen rajta keresztül az én-tudatod számára.

Az üzenet lényege: Változz vagy változtass!

A változás azonban nem lehet öncélú. A valódi változás a fejlődést, a Teljes emberré válásodat szolgálja. A tünet pedig éppen azt provokálja ki, hogy előre lépj ezen az úton.  A betegség sokkal inkább lehetőség, semmint hiba. Azzal segít, hogy nem hagy békén. Persze mi ezzel együtt is jobban szeretjük elkerülni az – amennyiben lehetséges. Érthető és jogos szándék ez a részünkről:

Megelőzni jobb, mint megbetegedni, ebben azt hiszem, mindannyian egyetértünk.

Terápiás tapasztalataim egybecsengenek a keleti holisztikus gyógyászat felfogásával, amely szerint a fejlődés megtorpanása a betegség előszobája. Orvosként, természetgyógyászként, lelki segítőként és spirituális úton járóként is ugyanazt éltem meg újra és újra: A betegség azt jelzi, nem találjuk a helyünket vagy az utunkat életünk egy bizonyos területén.

Csak az nem téved el, aki nem indul el sehová.

Az önmagára igényes, teljesebbé válni vágyó ember azonban időnként törvényszerűen elveszíti az ösvényt. Ez az eltévedés a fejlődés természetes állapotainak egyike, amely mégis a magasabb akarat, a Karma megismerése felé terel minket. Bizony, ha ismernénk a Sors által elénk tárt utat, ezek a betegségek nagyrészt elkerülhetők lennének. 

A betegség sokszor annak a jele, hogy még nem értjük pontosan, mi is a Sorsunk.

A karmikus feladatok tanulmányozásakor  vált világossá számomra, hogy a Sors nem egy kívülről ránk erőltetett elvárás. A valódi sorsod éppen az, amivé legbelül válni szeretnél. Te és a Sorsod legbelül Egyek vagytok. Bármilyen szenvedés, így a betegség is arra emlékeztet, hogy elveszítetted, vagy még nem találtad meg teljesen ezt a kapcsolatot Ön-magaddal. A Sorssal való barátkozás tehát Egész-ségbiztosítás is:

A tünetek megelőzésének legbiztosabb módja, ha a saját utadat járod.

Ez egyáltalán nem magától értetődő dolog. Az emberek többségének Tudatossága ma még szendergő állapotban van. Ebből kitörni az önreflexió igényének felbukkanása és és annak folyamatos gyakorlása segít. Az ebből fakadó önismereti munka pedig a spirituális élet alapja. A spiritualitást nem az Égben, hanem itt és most, a Földön tudod és kell megélned. Ha nem így teszel, az személyiséged, egód önbecsapása lesz csupán.

Az önámításban az elme ugyan világbajnok, de trófeáit a felesleges szenvedés szobrai díszítik.

Karma nem is lenne, ha nem ámítanád magad azzal, hogy az elméd, az egód és a személyiséged vagy. A Sors csupán emlékeztet arra, hogy folyamatosan illúziókban ringatod magad. Ha felismered az általa jelezett utat, a leggyorsabban gyógyulhatsz ki ezekből a káprázatokból – és ezáltal testi nyavajáidból is. De Neked kell tenned ezért. Senki más nem tud fejlődni és gyógyulni helyetted. Aki ezzel hiteget, a gyengeségedre épít. A Sors az erődre.

A Karma által előírt utadat a személyiségeddel járod végig.  Sikert akkor remélhetsz, ha ezt megérted.

———

TÉT®-rendszer a rejtett erőforrásaidat mutatja meg. Ez az önismereti rendszer a sorsfeladatok, a pszichológia, spiritualitás és a hétköznapi élet területeit kapcsolja össze egyedülálló teljességgel. A  TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer gyakorlat-központú, és már az első tapasztalatok birtokában használni tudod.

Életre szóló Tudás.

Ezt adja neked a 4 napos TÉT® I. tréning és az azt magába foglaló, 8 napos Pszichoszomatika – A Tudatosság ereje tanfolyam.

Több, mint Önismeret – Sorsod a TÉT®

Tarts velünk!

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület