Hírlevél feliratkozás

Képes vagy a változásra! Pszichoszomatika és megújulás – Az önmegvalósítás útja (2. rész)

A bejegyzés első részéből megtudtuk, hogy életünk fő tartalmai éppen úgy, ahogy az elfogyasztott táplálék összetevői is változatlanok maradnak, csak a forma, a csomagolás változik. Az önmegvalósítás útjának nehézségét azonban éppen a formához való kötöttségünk adja. Megújulni nehéz, mert a Tudat a személyiség formájához rögzül és ragaszkodik. Szerencsére a személyiség megváltoztatható, és ennek megértésében a pszichológia siet a segítségünkre.  

Újjászületés – az önmegvalósítás áldozatokkal jár

Áldozatok nélkül nincs megújulás. Sem a testben, sem máshol. A lelki újjászületést célzó – az állati áldozatok bemutatásától a böjt önsanyargatásáig ívelő – vallási szertartásoknak ugyanúgy része a szenvedés valamilyen formája, mint életünk egyik legnagyobb változást hozó korszakának, a serdülőkornak.

Nem a te világod

A gyanútlan kiskamaszt a hormonok és a fejlődés megállíthatatlan forgószele egy már éppen belakott, biztonságosnak hitt világból ragadja ki. A Freud által latenciának nevezett szakasz végére az Erikson által leírt teljesítmény kompetenciát elérő 11-12 éves gyermek végre a társadalom szorgos, hasznos tagjaként éli meg magát. Megtanult alkalmazkodni egy olyan világhoz, amelyet az ősei, a környezete teremtett számára. Csakhogy ez nem az ő világa. Éppen annyira nem, ahogy a megevett sertéscomb sem a te izmod és zsírszöveted (még).

Az önmegvalósítás kemény munka

A befogadott világ megemésztéséért és saját valóságod felépítéséért  meg kell dolgoznod – miként a serdülőnek is. És ez nehéznek tűnhet, hiszen minden eddigi ragaszkodás megkérdőjeleződik. A szülők világának átmeneti elutasítása, darabokra szedése – bár mindkét félnek fájdalmas – elkerülhetetlen aktus. Nincs valódi megújulás félelem és szenvedés nélkül. Sem a modern pszichológia, sem az ezoterikus irányzatok nem találtak még más megoldást.

Képes vagy rá!

Az emberi szervezet testi és a serdülő lelki folyamatai alapján nem kérdés, miért olyan nehéz valóban megújulni. Nemcsak szavak, de tettek, sőt megélés és gondolkodás szintjén. Most az utóbbit élted át, követve és befogadva a leírtakat. A hagyományos eszmefuttatás mezejéről a kvantum-pszichológiai szemléletre ugrottál. Ezt, a megértéshez vezető utat analógiás gondolkodásnak nevezhetjük, mert több – látszólag teljesen különálló – dologban látja meg a közöset, az egymásnak megfelelőt. A pszichológia ezen ‘műfaja’ segít, hogy a világot komplexebben átlásd, és észre vedd, hogy valójában milyen egyszerűen működik minden.

Hatékony pszichológia – kimozdulás a megszokottból!

Ehhez a rálátáshoz ki kellet mozdulnod az ok-okozatiság, a bal agyfélteke megszokásának kényelméből, hogy a két részed közötti belső kapcsolatot megerősítve belépj a jobb agyfélteke titokzatos, tértől és időtől független birodalmába. Olyan világba csöppentél ezáltal, ahol a racionálisan jól megmagyarázható dolgok érvényüket vesztik, és a töprengést hirtelen felváltja a látszólag semmiből érkező felismerés.  

Megtörtént.

A bal agyfélteke lineáris gondolkodása a megértett lényeget ezután újra belepréseli az idő folyamának múlt és jövő között húzódó medrébe, és ezzel máris megszületett az „új gondolkodás”. Könnyen ment? Ugye, nem is olyan bonyolult az élet, ha nem bonyolítjuk túl? A tanulság végtelen egyszerű számodra: Képes vagy a régi gondolataidhoz kötött fényt új gondolatokba ültetni. Képes vagy másképp is szemlélni ugyanazt a világot.

Képes vagy a megújulásra.

Önmegvalósítás. Itt és most.

A kvantum-pszichológia szemlélete erre tanít és ebben segít. A TÉT® Akadémián számos izgalmas, önmegvalósításodat szolgáló lehetőség vár. Önismereti műhelyeink és hosszabb csoportos tréningjeink egyaránt ezt a folyamatos megújulást támogatják. 

(A szöveg a BioTrend Magazinban korábban megjelent azonos című írás alapján készült.)

———

TÉT®-rendszer a megújuláshoz szükséges rejtett erőforrásaidat mutatja meg. Ez az önismereti rendszer a sorsfeladatok, a pszichológia, spiritualitás és a hétköznapi élet területeit kapcsolja össze egyedülálló teljességgel.

A  TÉT® önismereti és tanácsadó rendszer gyakorlat-központú, és már az első tapasztalatok birtokában használni tudod.

Életre szóló Tudás.

Ezt adja neked a 4 napos TÉT® I. tréning és az azt magába foglaló, 8 napos Pszichoszomatika – A Tudatosság ereje tanfolyam.

Több, mint Önismeret – Sorsod a TÉT®

Tarts velünk!

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület