Hírlevél feliratkozás

Mi köze a lomtalanításnak a spiritualitáshoz?

Ez a fotó a lomtalanításkor készült a TÉT® Akadémián. Miközben az új tanévre készültünk, elérkezett a lomtalanítás napja is, s miközben az elengedés és újrakezdés gyakorlati megvalósításán dolgoztunk, pakolás közben felnéztünk az égre. Jól tettük.

A lomtalanítás sok régi, számunkra már értéktelen dolog elengedésére tanít. A fizikai lomok hatása egyértelmű, ám a lelkünkben hordozott lomok és kacatok is komoly károkat tudnak okozni: Kötődések formájában akadályozzák kibontakozásunkat.

A spiritualitás erről a belső átalakulásról, a lebontáson keresztüli felemelkedésről szól, amelyet a stabil pszichológiai alapokon nyugvó önismereti munkával végezhetünk el a legbiztosabban.

Pszichológiai stabilitás nélkül a lomtalanítás helyett sokszor álmegoldásokat választunk, vagy magunkat is megnyugtatjuk, hogy egónk csecsebecséi „biztosan jók lesznek még valamire”. Az égen röpködve persze nem látszik a szemét, ám amikor kényszerűen földet érünk, ki sem látszunk majd belőle. Jobb ezt nem megvárni.

Spiritualitás nélkül pedig azért nem érdemes lelki lomtalanításba fognunk, mert úgy a meghaladott kötődéseinkkel együtt az értékeset is kidobnánk. A lelki utat járó embert az őt vezető nagybetűs ÉN-nel, a Tudatossággal való kapcsolata teszi azzá, aki. Ha ezt is kidobná, a lomtalanítással éppen önmagát veszítené el.

Röviden így foglalható ez össze:

A személyiségfejlődés a spirituális fejlődésnek nem célja, de annak fontos, sokszor nélkülözhetetlen eszköze.

Orvosi és pszichoterápiás tanulmányokat (pszichodráma, hipnoterápia) végzett segítőként és ezoterikus tudást magába épített lelki utat járóként számomra ez bizonyosság. Íróként, tanárként ezt tanítom, és esendő, időnként lomtalanításra szoruló emberként ezt tanulom.

Sokan még nem értik, hogy a Kvantumiskolában a kettő együtt hogyan alkothat egységes rendszert.

Számodra, aki nem az égben lebegő ezo-elszállott, és nem is az anyag (sokszor díszes palotának álcázott) börtönéből gyanakvóan körbe-körbe tekintő szkeptikus vagy, mindez Végtelen egyszerű:

Ez a két nézőpont, a Végtelené és a végesé pontosan úgy ér össze, úgy alkot egységet a képzéseinkben, ahogy benned is teszi. Mindkettő igaz rád: Ember vagy, aki két lábbal kell, hogy a Földön álljon, miközben tudja, hogy Létezése ennél sokkal tágasabb Univerzumból, a Tudatosság birodalmából ered.

Amit Onnan áthozol és a hétköznapjaidba építesz, azzal jobbá teszed nem csak önmagad, de szeretteid, és igen, apránként mindannyiunk életét.

Van-e, amiért ennél jobban megéri itt lenned?

(És ezek után mondd, hogy a lomtalanítás nem spirituális tevékenység!) 

* * * * *

Egész életre szóló tudásra vágysz? 
Másoknak is segítenél az útjukon?
Tanulj rendszert!

A TÉT® önismeret valódi útravalót, élethosszig használható iránytűt ad a kezedbe emberként és segítő szakemberként egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület