A Transzperszonális Életút-tanácsadó képzés felépítése

Hírlevél feliratkozás

A TÉT® Akadémia képzési rendszere

A Transzperszonális életút- és életvezetési tanácsadó képzés, vagyis a TÉT® Alapképzés, a TÉT® Mesterképzés, a vizsgák, továbbképzéseink, a szupervízió és gyakornoki programunk összefoglalását olvashatod Ezen az oldalon.

Az alábbiakat elolvasva így átfogó képet kapsz a teljes TÉT® tanácsadó képzés felépítéséről. 

A TÉT® Alap- és Mesterképzés rövid összefoglalása
A TÉT® Képzés szemléleti és szakmai alapjai
A Teljes TÉT® tanácsadóképzés áttekintése
A TÉT® Képzéseken saját tankönyveinkből tanítunk
Vizsgák és önismereti szintek

Kattints a szövegdobozok bal oldalán látható + jelre a megnyitáshoz!

A TÉT® Alap- és Mesterképzés rövid összefoglalása

A teljes Transzperszonális Életút- és Életvezetési tanácsadó képzés oktatási tevékenységünk integrált rendszerét nyújtja a számodra. A képzés a spiritualitás, a fejlődés- és transzperszonális pszichológia, a pszichoszomatika és az önismeret egységes rendszerét adja neked elméleti és gyakorlati oktatás, valamint rengeteg saját élmény formájában. 

A teljes, 3 éves képzés első 2 évét elvégezheted önmagadért, tanulás, spirituális és pszichológiai tudásod rendszerbe foglalása céljából, szeretteid életének jobbításáért, a tudatosabb mindennapokért, valamint segítő munkád, praxisod megalapozásáért vagy bővítéséért egyaránt. 

Ha az TÉT® Akadémián tanultakra épülő segítő munkát is szeretnél végezni, magasabb vizsgakövetelményeknek kell megfelelned.

A  teljes képzést összesen négy különböző szintű tanácsadói vizsgával zárhatodAz első vizsgát (TÉT®-tanácsadó) már az első tanév végén leteheted.

Az Alap- és Mesterképzés együttes időtartama 3 év, azonban a saját ütemednek és lehetőségeidnek megfelelően végezheted el az egyes képzési szinteket, és teheted le a vizsgáidat. Így leggyorsabban, indokolt esetben 2 év alatt, de akár 4 év alatt is elvégezheted a teljes képzést.

A képzést Dr. Hoffmann Gergely, a TÉT® Akadémia igazgatója vezeti pszichológus, terapeuta, tréner, életvezetési- és TÉT®-tanácsadó szakemberek közreműködésével.

Beiratkoznod, elköteleződnöd csak az 1 éves Alapképzésre szükséges.

A TÉT® Képzés szemléleti és szakmai alapjai


Iskolánk hidat képez a természettudományok, a pszichológia és a lelki út egymástól korábban elszakított partjai között. 

A teljes TÉT®-képzés a pszichológia, keleti filozófia, analógiás ezoterikus rendszerek (asztrológia, numerológia) és a holisztikus egészségtan (pszichoszomatika) tanításait integrálja.

A TÉT® Akadémia hídja önmagad és világ mind mélyebb megértése, tudásod egységes rendszerbe foglalása felé vezet. Ez a híd több erős szakmai pilléren nyugszik. A TÉT®Alapképzés valamennyi pillér legfontosabb ismereteit ötvözve ad átfogó, teljes képet és TÉT® szakirányú végzettséget.

Szemléletünkben a tanítás és gyógyítás szorosan összekapcsolódik, a kettő nem különíthető el élesen egymástól.

A TÉT® Akadémián ezért a tanulás és az önismeret egyaránt hangsúlyos szerepet játszik. Az elmélyüléshez idő és figyelem, az önismerethez meghitt, családias légkör adja az alapot. A TÉT® Akadémián éppen ezért korlátozott létszámú évfolyamokat és csoportokat indítunk. 

A TÉT® Képzés valamennyi szintje gyakorlatközpontú képzést nyújt.

Mivel a tanulás gyakorlás és önismeret nélkül puszta informáltság marad, a képzés e három együttesére épül. Akkor érdemes jelentkezned a képzésre, ha olyan rendszerbe foglalt tudásra vágysz, amelyet a hétköznapokban vagy segítő munkádban használni tudsz.

Az előadások helyett a hangsúlyt a régi iskolák mester-tanítvány oktatási modelljén alapuló gyakorlati oktatásra helyezzük. Képzéseink ennek személyességnek, a szép és otthonos környezetnek és családias hangulatnak is köszönhetően a száraz előadásoknál jóval hatékonyabbak, így az információ valóban belső, megdolgozott Tudássá válik.

Minőségbiztosításunk részét képezi az utógondozás is.

Nem csak aktív, de végzett hallgatóink számára gyakornoki programunk keretében rendszeres gyakorlási, továbbképzési, valamint szupervíziós lehetőséget biztosítunk. 

A Teljes TÉT® tanácsadóképzés áttekintése

TÉT® Alapképzés = Tanácsadó I. szint (1. év)

A Tanácsadó I. szint részletes leírásához kattints ide!
A teljes TÉT® Alapképzés elvégezhető 1 év alatt! (Ez 9-15 hónapot jelent, a képzést ugyanis március vagy szeptember/októberben indítjuk. Az Alapképzés első vizsgalehetősége mindig júniusra esik.)
I. szintű TÉT® Tanácsadó vizsgával vagy a Mesterképzésbe lépésre jogosító Alapvizsgával zárható

TÉT® Mesterképzés = Tanácsadó II. és III. szintek (2-3. év)

– Tanácsadó II. szint. 
Személyi és kapcsolati elemző TÉT® tanácsadó szint.
A képzés elméleti része a 2. évet teszi ki.
A 2. félév készít fel a képzés elméleti részét (a 2. évet) záró Záróvizsgára és a II.A Önismereti (Személyi) TÉT® Tanácsadó vizsgára. Az utóbbira építhető II.B Kapcsolati TÉT® Tanácsadó vizsgára a 3. év 1. negyedéve készít fel.

– Tanácsadó III. szint. ​
Folyamatkísérő személyiségfejlesztő tanácsadó szint.
A 2. évre épül a 3. évben. Indokolt esetben, egyéni elbírálás szerint azzal együtt végezhető.  Így a teljes TÉT® Mesterképzés elvégezhető 1 év alatt is! 
III: szintű, Transzperszonális Személyiségfejlesztő és Életvezetési TÉT® Tanácsadó vizsgával zárható.
A TÉT® Mesterképzés részletes leírásához kattints ide!

A TÉT® Képzésen saját tankönyveinkből tanítunk

A képzés pszichoszomatika anyagának segédkönyve:
Hoffmann Gergely: A Végtelen Egyszerű

A TÉT® Alapképzés Tanácsadó I. képzési szintjének tankönyve:
Hoffmann Gergely: Pont a Karma – A TÉT®-rendszer könyve

A TÉT® Mesterképzés Tanácsadó II-III. képzési szintjeinek tankönyve:
Hoffmann Gergely: Pont az Élet – A Teljes ember könyve

A Tanácsadó I-III. szintekhez a könyveken túl közös, 330 oldalas
Kvantum-pszichológia és önismeret képzési jegyzet is tartozik.

A könyvek képzéstől függetlenül is megvásárolhatók a nagyobb könyves hálózatokban és iskolánkban. A könyvekről itt tájékozódhatsz. 

Vizsgák és önismereti szintek

A TÉT® Alap-és Mesterképzésen letett tanácsadó vizsgákon szerezhető tanúsítványok birtokában különböző szintű (mélységű) és típusú tanácsadói munkát végezhetsz. Ezekről itt olvashatsz bővebben.

A vizsgák részleteit az adott képzési szint oldalán találod, itt a legfontosabb alapelveket olvashatod el.

1. Az Alap- és Mesterképzést egyaránt zárhatod elsősorban elméleti tudást mérő vizsgával. Az Alapképzésen ez a Alapvizsga az 1. végén, a Mesterképzésen Záróvizsga a 2. év végén.


2. A tanácsadó vizsgákhoz szigorúbb követelményeknek kell megfelelned.
Ezek legfontosabb eleme a kötelezően teljesítendő önismereti óraszám. Ennek két szintjét határoztuk meg:
   – Tanácsadó I. és II. szintű vizsgákat Alap óraszám teljesítése után tehetsz. Ez 20 óra egyéni önismereti ülésen vagy 100 óra önismereti csoportfoglalkozáson való aktív részvételt jelent.
   – Tanácsadó III. szintű vizsgát Emelt óraszám teljesítése után tehetsz. Ez 30 óra egyéni önismereti ülésen vagy 20 óra egyéni önismereti ülésen és 100 óra önismereti csoportfoglalkozáson való aktív részvételt jelent.

Miért ennyire hangsúlyos az önismeret a képzésben? 
Itt olvashatsz bővebben erről.

Az önismereti óraszámot nem szükséges a képzéssel egy időben teljesítened, erre egy adott képzési szint elvégzése után további 2 év áll a rendelkezésedre.

A négy Tanácsadó vizsga után egészséges, fejlődni vágyó, vagy életvezetési, életútbeli elakadással, nehézségekkel megbirkózni vágyó személyek és kapcsolatok segítésére adunk különböző szintű és tartalmú jogosítványt. 

features

Képzés

Kapcsolat

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Kft.