Hírlevél feliratkozás

Karma és pszichológia – Kapcsolataid két arca

Te is érezted már úgy, hogy egy párkapcsolatból vagy munkahelyről legszívesebben menekülnél, de képtelen vagy rá, mert valami benne tart? Éreztél már szülőként a gyermeked, vagy épp gyerekként valamelyik szülőd kapcsán tehetetlenséget? Bizonyára igen. Akár a benned lévő „se veled, se nélküled” kettősség feszít, akár a külső kényszer és a vágyaid között őrlődsz, előbb-utóbb megkérdezed: „Miért? Miért teszi velem ezt a Sors, és miért szenvedek így?”.

A kérdés első felére a karma, a másodikra a pszichológia segítségével kaphatsz választ.

A karma egyszerűbb, mint gondolnád

Karma alatt rengeteg mindent szokás érteni, leginkább egyfajta jutalmazást -“égi ajándék”, vagy büntetést -“ver az Isten”. Ha spirituális utat jársz, ezeket előbb-utóbb mindenképpen meg fogod haladni, de addig is ezt érdemes megjegyezned: a karmának az előbbi fogalmakhoz éppúgy semmi köze, mint a jóról és rosszról alkotott tévképzeteinkhez. A karmát „ok és okozat törvényének” is nevezik, és ez már közelebb jár az igazsághoz. Még mindig nem teljes kép, de jól használható. Emberi kapcsolataid szempontjából ez a múlt és jövő kettősségeként jelenik meg. Ezért a számodra kérdéses kapcsolat karmája szempontjából két kérdés is jogos: „Mi a kapcsolatban megéltek oka?” és „Mi a Sors célja ezzel?”

A pszichológia az okok keresésében segít

Egyedülálló, egyszeri és megismételhetetlen emberi lény vagy. Egyediséged nem csupán testi adottságaidban, de személyiségedben is megnyilvánul. Utóbbi azonban sokkal nehezebben kiismerhető, mint a test, ugyanis nem látszik. Hálásak lehetünk a pszichológia és különösképpen a fejlődéslélektan tudományának és nagyjainak, hogy alig száz esztendő alatt feltérképezték a psziché működésének alapvető elemeit, és ezek kialakulását. Születésed pillanatától (sőt valójában fogantatásodtól kezdve) környezeted hatott rád, és ezek a hatások formálták olyanná a személyiségedet, amilyen itt és most. Hálás lehetsz minden hatásnak, minden kapcsolatodnak azért, aki vagy.

A hasonlóság nem a véletlen műve

Különleges vagy tehát, de a pszichológia felismerte, hogy az egyes belső működéseid, gondolati és érzelmi mintáid nagyban hasonlítanak másokéira. Önismereti csoportjaimban a résztvevők újra és újra rácsodálkoznak erre. Bizony felszabadító erejű, amikor megpillantjuk a bennünk és kapcsolatainkban rejlő, a felszín alatt megbúvó hasonlóságot. Az Egység szele, amely ilyenkor meglegyint minket. Ha azonban erről még többet szeretnénk tudni, arra már nem a pszichológia, hanem a karma tanít majd minket. A karma legmagasabb szintű tanítása ugyanis az Egység.

A Sorsod nem a kapcsolataidból fakad

Talán nem gondoltál még bele ebbe, de életedet a kapcsolataidon keresztül éled. Minden kapcsolat energiacsere, és ehhez két félre van szükség. Az egyik neve „én”, a másiké „te”. Ez a két fél azonban egymás tükre, hiszen ezt a blogot író „én”-nek Te vagy a „te”, míg az olvasó „én”-nek a szerző. A kapcsolat csak e két fél jelenlétében létezhet, így a Karma a kapcsolatban csupán egy jelenség. Olyan jelenség, amelyet ketten Ok-oztatok és ketten tudtok a cél felé terelni.

A Kapcsolatok TÉT®-je a Karma megváltása

A Karma tehát nem a kapcsolatból, hanem belőletek fakad, de a kapcsolat az a színtér, ahol ezt a karmát „megválthatjátok”, tehát visszatéríthetitek oda, ahonnan jött: az Egységbe. Ez minden kapcsolatod TÉT-je. Ez a TÉT® betűszó annak az általam kidolgozott rendszernek a nevét rövidíti, amelyet a pszichológia, az asztrológia és a numerológia alapjaiból alkottam egy egységes, egyszerűen megérthető, ám azonnal használható rendszerré. A TÉT®  számodra is megmutatja, hogyan tudod az adott kapcsolatodat az Egység felé terelni. A megváltást akkor éri el a kapcsolatban rejlő karma, ha a psziché is áldását adja rá. Ekkor kapcsolatod két arca eggyé olvad, és egy egészen új arcot mutat majd: A Szeretet azon arcát, amelyet abban, és csakis a kapcsolatban vehet fel.

Dr. Hoffmann Gergely

Csak egy napot kell rászánnod, hogy a Karma a Te boldogságod szolgálatába álljon – vár a Kapcsolatok TÉT®-je szeminárium!

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület