Hírlevél feliratkozás

Jelek – A Boldogság útjelzőtáblái

A jelek ősidők óta foglalkoztatnak minket. Persze nem az olyan jelekről van szó, mint a közlekedési lámpák és táblák jelzései, hanem az „égi jelekről”, vagy ahogy Jung óta nevezzük: a szinkronicitásról. 

Nem vagyunk egyformák, ezért a jelek kérdését is másképp közelítjük meg. 

A képzeletbeli skála két végén a semmilyen külső forrásból érkező jelet elfogadni nem tudó földhöz ragadt ember, illetve a mindig mindenben jeleket látó és kereső túlfűtötten ezoterikus személy foglal helyet. Ez az írás nem e két véglet embereinek szól, hanem azoknak, aki valahol a kettő között helyezkednek el, és keresik a jelek szerepét az életükben.

Mitől jel a jel?

Elsősorban attól, hogy észreveszed. Most érdemes a piros lámpára gondolnod, amelynek színét okkal választották ki a célra, hogy észleld és megállj. Ez a többi színnél (élettani okokból) alkalmasabb a figyelmed felhívására éppen úgy, és egy égi (spirituális) jel ismérve is ez. Az égi jel figyelem-felhívó képessége azonban már jóval egyénibb színezetű. Pont Te kellesz hozzá.

A jel általad lesz JEL.

A jelek igazán sokfélék lehetnek. Természeti jelenségek (a szivárványtól a mennydörgésig), hirtelen felbukkanó vagy furcsán viselkedő állatok, ismétlődő számok, a valakire emlékeztető személyek, a múltból felbukkanó emberek vagy meglepő találkozások mind-mind lehetnek jelek, ha figyelsz rájuk.

A jel az Itt és Most tanítója

A Jel ugyanis mindig a jel-enben hat rád. Váratlansága, meglepő volta emeli ki a sok ezernyi információ közül, amely érzékszerveiden keresztül a tudatodat másodpercenként bombázza. Minden infomáció Itt van körülötted, mégis csak kevés válik jellé. A magyar nyelv egyik gyönyörű szava a Lélek-Jelen-Lét. Amikor ezt megőrzöd, a külső káosz mellett is tiszta marad és kiélesedik az észlelésed. Ebben a kitüntetett pillanatban, Most tudod, érzed, hogy jel-entősége van.

A külső jel és a belső hang vagy megérzés az Itt és Mostban kapcsolódnak össze Veled.

A Tudás pillanata jel-enik meg benned, és felváltja a gondolkodás áramlását. Ám a gondolatok folyama a következő pillanatban újra elindul, és te elmélkedni kezdesz a jelen. A kérdésed ez: Mit jel-ent?

A jelek értelmezése könnyen elakadhat

Ennek legszebb példája a testi tünet vagy betegség. Ezek a pszichoszomatika értelmezésében szintén jelek. A belső harmónia, egyensúly felborulását jelzik. Nem csak a testi homeosztázisét, hanem a test-lélek-szellem hármasét is. Sokszor az történik ekkor, hogy a pszichoszomatika iránt érdeklődők felcsapják a megfelelő könyveket, elolvassák a tünetük szimbolikáját vagy egyéb alternatív magyarázatát, és megállapítják, hogy … hogy ez éppen rájuk nem igaz.

Miért lehet nehéz a jelek értelmezése?

Magam hosszú ideje foglalkozom pszichoszomatikával, de bizony a saját tüneteimmel mégis gyakran gondban vagyok. Ugyanígy a külső jeleket sem mindig tudom azonnal értelmezni. Ha időnként te is így vagy ezzel, ne csodálkozz! Ez a dolgok természetéből fakad. Bár egy jel lehet számodra megerősítés, és kiválthat azonnali tudást, ez nincs mindig így. A figyelmedet hirtelen vagy ismétlődően felhívó jelek célja ugyanis gyakran az, hogy olyasvalamit tudj meg, amit addig nem tudtál.

A jelentés te magad vagy

Az igazi jel jel-entős, és a jelen-lét Tudatosságát idéz fel benned. Ez a jobb agyféltekéd sajátja. A nehézség abból fakad, hogy amikor gondolkodni kezdesz a jelentésen, a bal agyféltekéd kapcsol be, és kutatni, analizálni, következtetni kezd. Ez olykor elegendő lehet a témakörben meglévő ismereteid alapján, azonban nem sokat ér azokban az esetekben, amikor valami újat kell felfedezned. 

A bal agyfélteke ugyanis semmilyen új információt nem tud létrehozni.

Márpedig a jelek a világ és önmagad újragondolására, újraértelmezésére kényszerítenek. Olyan információkat kell beengedned a tudatodba, amelyeket addig elzárva tartottál magadtól. Legyen ez számodra pozitív vagy negatív töltési információ (a jobb agyfélteke számára jó és rossz nem létezik), a fejlődéshez be kell azt engedned. Máskülönben megrekedsz ott, ahol vagy, és így a jel nem éri el a célját.

A jelek végső célja az önmegvalósítás.

Ez nem megy máról holnapra. Amikor hosszú útra indulsz, szükséged van jelekre az úton. A spirituális úton éppúgy, mint egy autós vagy gyalogos utazás során. Az utak jelzései segítenek abban, hogy biztosan elérd a célt, amelyet a fejedben tartasz. Az életedben felbukkanó külső jelek éppen így azon belső cél felé terelnek, amelyet a szívedben hordozol.

A cél az önmegvalósítás.

Ez amely önmagad rejtett részeinek megismerése és integrálása által lehetséges. Önismereted bővülésének útja ez, amely spirituális haladásod felgyorsulását, tudatosítását, és nem egyszer korrekcióját is jelenti. 

A valódi önmegvalósítás nem az egó önigazoló diadalmenete, hanem Sorsod beteljesítése. 

Sorsfeladatod, önismereted és Egész-séged összekapcsolása magasabb szintre emelik a jelekhez való viszonyodat. Ahogy egyre jobban tudatosítod mindezt, úgy lesznek a jelek számodra mind inkább a boldogság útjelzőtáblái.

Ismerd meg a jelek, képek, szimbólumok titkát A Végtelen Egyszerű – Tudatosság programon!

A program után tájékoztató és felvételi a márciusban induló Transzperszonális Életút- és életvezetési tanácsadó képzésbe.

 

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület