Hírlevél feliratkozás

Jelek, játék és önismeret – az év fontos témái

A Jelek fontosak. Érdemes figyelned őket. Jó játék ez, amely ugyanakkor figyelmedet a Végtelen, a Tudatosság felé irányítja. Ezt a bejegyzést egy, a játékról kapott Jel ihlette, és a felszabadult öröm, az önismeret valamint az előtted álló év kapcsolatáról szól.

Az önismeret szempontjából fontos jelek szeretnek hármasával érkezni

Ezek Szimbólum- és álom-műhelyeink vezetőjének fülembe csengő szavai, amelyek segítettek komolyan venni a szó szerint játékos jelet. Az új év küszöbén erdei sétám vége felé még csak egy kutyák által kissé már megkóstolt teniszlabdába botlottam, amelyet néhány nappal később ugyanott viszontláttam. Ezen a héten aztán egy jóval nagyobb gumilabda lapult a teljesen kihalt Hűvösvölgyi Nagyréten az erdőszéli hóban.

A jeleknek több jelentésrétegük van

Esetemben az első réteget a bennem szunnyadó gyermek hamar lehámozta. Azonnal felébredt, és a közeli padot kapunak kijelölve focizni kezdett a labdával. Szerencsére közel, s távol embernek nyoma sem volt, így a TÉT® Akadémia komoly igazgatója mindeközben nyugodtan feltárhatta a következő réteget:

A 2019-es év mindannyiunk életében hangsúlyossá teszi a játékot és a felszabadult gyermeki örömet

A numerológia tanítása ez, amelyre a jel emlékeztetett. Különösen azok számára fontos ez a tanítás, akik kemény munkával, sok felelősséggel élik a mindennapokat. Számukra, és a spiritualitás, karma, önismeret és pszichológia iránt fogékony emberek számára a játék és felszabadultság nem egyszer a könnyelműség szinonimájává válik. Önismereti munkával feltárható, hogy ez a kulturánkból, neveltetésünkből adódó téves értelmezés csak a Freud óta Felettes énnek nevezett személyiségrész igazsága. Egy olyan hiedelem, amely igen ritkán segíti az ebben hívő személyt, sokkal gyakrabban okoz számára, számodra gyötrelmet. Ez az év arra tanít, hogy válj meg ettől a hamis értelmezéstől, és add meg magadnak a lehetőséget a könnyedségre

A játékon és gyermeki örömön túl kiemelt feladatunk ebben az évben a tiszta kommunikáció.

Fontos, hogy akkor beszélj, amikor szükséges, azt mondd, ami igaz, és nem okoz feleslegesen fájdalmat senkinek. Győződj meg inkább kétszer arról, hogy a másik személy, különösen szeretteid, gyermeked, párod, testvéred nem értette-e félre szavaidat, vagy éppen te az övéket. Ha van olyan személy, akivel évek óta „kommunikációs csönd” van, érdemes egy tisztázó beszélgetést kezdeményezned. Add meg azt a figyelmet másoknak, amelyet magad is elvársz. Beszélgetéseid során ha tudsz, élj a humor eszközével, de vigyázz, hogy az ne ne legyen maró!

Az Élet, ha zajlik

Mivel a kommunikáció is az év numerológia által leírt feladatai közé tartozik, nem véletlenül siettem blogot írni a felismerés kapcsán. Mindezt ráadásul a pihenőnapomon tettem, amely során nem terveztem semmiféle, a külvilág felé szóló kommunikációs aktust. Nem véletlenül untatlak ezzel. A 2019-es évben Te is számíthatsz arra, hogy a vártnál mozgalmasabban alakul egy-egy nap. Ezt az évet ugyanis elsődlegesen a Mozgás spirituális törvénye* uralja. Bármilyen mozgást, közlekedést, utazást érintő témakör hangsúlyossá válhat ebben az évben. „Zajlik az élet” – szoktuk mondani. Idén lesz is okunk rá.

Az új ismeretek éve

A Mozgás törvénye a test szintjén a táncot, játékot, közlekedést, a társadalmi szintéren a kommunikációt, beszélgetéseket, szórakozást, érzemi szinten a gyermeki felszabadultság megélését és bizony a (túl)érzékenység fokozódását hozhatja. A szellem szintjén pedig a Mozgás elvének megnyilvánulása maga a gondolkodás, amely mindezt áthatja és irányítja. Új ismereteket szerezni, új dolgokat tanulni érdemes ebben az évben.

Az illúzió lelepleződhet

Ha azonban a belső utat járod (illesd ezt önismereti, spirituális vagy egyéb jelzővel), ne feledkezz meg arról, hogy minden, amit a világban tapasztalsz, csupán illúzió. Életed külső eseményei és szereplői a Tudatod nélkül nem jelenhetnek meg. Ezt a kvantumfizikai, tehát tudományos tényt szem előtt tartva lépj még eggyel tovább, és emlékezz: Nem csupán külső, de a belső világról szerzett tapasztalaid valósága is ugyanilyen törékeny. Érzelmeid, gondolataid, identitásod (énmeghatározásod) sem örök. Mindez káprázat, és ez az év lehetőséget ad arra, hogy egyre többször beláss az színházi függöny mögé, és meglásd:

Az Élet a legnagyobb játék

Ami Életnek, személyes énnek és objektív valóságnak tűnik, mind a Végtelen Tudatosság játéka. Valóban színház az egész világ. A felébredett bölcsek ezt látják. Neked nem kell itt tartanod. Azonban, amíg az utat járod, jó, ha emlékezted magad erre. Az Élet örömből fakad, és a Mindenség Szeretete köt össze ezzel az örömmel Téged.

Játsszd hát a Világot, és találj benne minél több örömet, amelyet megoszthatsz a játék többi szereplőjével is.

Ezt kívánom Neked – nem csak erre az évre!

Hoffmann Gergely

Ha szeretnél a gyakorlatban tenni önmagadért, megteheted egy játékos, egyúttal a magas Tudatosság kapujául szolgáló programon, 2019. február 9-i Nyílt napunkon, amelyen nem csupán megismerheted a TÉT® önfejlesztő és tanácsadó rendszert, de tájékozódhatsz márciusban induló  tanfolyamunkról, TÉT® tanácsadóképzésünkről, szakmai és önismereti programjainkról.

* A kilenc spirituális törvényről, és arról, melyek hatnak rád a legerőteljesebben egész életed során, illetve egyes életszakaszaidban, Pont a Karma – A TÉT-rendszer könyvében olvashatsz.

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület