Hírlevél feliratkozás

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát? 2. rész

Előző bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a tanulás és gyógyulás vágya a holisztikus iskolát keresők körében gyakran együtt jelentkezik. Ismétlésképpen álljon itt az ezotéria iránt fogékony tanulni vágyók négyféle csoportja. Akkor tartozol ezekbe, ha

1. Csak tanulni vágysz,
2. Gyógyulni is szeretnél, de ezt a motivációt nem ismerted még fel magadban,
3. Felismerted a gyógyulás fontosságát, és ezt tekinted fő célodnak,
4. Gyógyulni és tanulni, és ezek által esetleg magad is segítővé válni szeretnél.

A harmónia fontos

Ha az első csoportba tartozol, ami segíthet a tájékozódásban, az az oktatás felépítettsége.  Sokszor többet ígér egy iskola, mint ami józan ész alapján beleférhet egy napba, hónapba vagy tanévbe. Ha egymásra dobált hangzatos szavakat találsz tematika helyett, kezdhetsz gyanakodni. Hiszen ahogy egy ízletes ételhez sem elegendő az összetevők tetszés szerinti lábasba ömlesztése, a holisztikus szemlélet sem áll össze a különféle alternatív megközelítések összekeveréséből, hanem éppúgy rendszerbe foglalja az egyes ezoterikus alapanyagokat, ahogy egy jó zeneszerző is az egyes hangjegyeket. Ezt a harmóniát keresd az iskolában is. Ez lehet a gyógyulás útja.

Az ezotéria nem azt jelenti, hogy jobb, nagyobb leszel másoknál

Ha a második csoportba tartozol, bizony veszélyben vagy. A keresők többsége ide tartozik, az ezotéria útjának ezt a lépcsőfokát ugyanis nem nagyon lehet kikerülni. A rád leselkedő legnagyobb veszély az, hogy megtéveszt a „varázslat”, annak ígérete, hogy a tanulás által nagyobb, jobb, okosabb, különb leszel másoknál. Óvakodj a különleges képességeket ígérő tanfolyamoktól, ezek ugyanis az úton nem előre, hanem visszafelé löknek. Amint tudatosítod azonban magadban azt, hogy a Szeretet célja nem az, hogy mássá kell válnod, hanem hogy önmagad és sorsodat teljessé tedd, a veszély többé nem fenyeget. Ha mégis bele-beleesel ezekbe a csapdákba, ne bánkódj! Ez is utad, eszmélésed része. A tapasztalás segít eljutnod oda, hogy beismerd: tökéletlen vagy, és a gyógyulás útját járod. Ez a legnagyobb lépés.

Önismeret és spiritualitás

Ha a harmadik csoportba tartozol, aki gyógyulni akar, és tudja, hogy ez a teljesség felé haladást jelenti, iskola helyett inkább válaszd az önismeret útját. Itt se hagyd magad becsapni! Az önismeret sosem egy pillanat, nap vagy hétvége. Az önismeret folyamat, amely egész életedben zajlik, és időnként (akár hónapokig vagy egy-két évig) bizony segítőt is igénybe kell venned hozzá. Segítőt, aki nem hegyi beszédeket tart, hanem segít az úton haladni. Nem árt olyan segítőt fogadnod, akik maguk is vállalták, hogy „átmennek a tű fokán”, és nem csak beszélnek az önismeretről. A TÉT® Akadémián végzett tanácsadók komoly önismereti óraszám birtokában vizsgázhattak csak le, így mindegyiküket szívből ajánlhatom neked.

Tanulás és gyógyulás kéz a kézben: a műhelymunka ajándéka

Ha a negyedik csoportba tartozol, tudatosan vállalod, hogy tanulni és gyógyulni is akarsz egyszerre. Egy nagy kalandra vállalkozol, bevallom, szívemnek kedves kalandra. Kevesen vágnak ebbe bele, és aki megteszi, bizony tiszteletet és megbecsülést érdemel. A TÉT® Akadémia önismereti- és 2 tanév alatt elvégezhető, 3 szintű tanácsadó képzését és a hozzá kapcsolódó önismereti folyamatot végigjárók önmaguk mélységeivel néznek szembe, s miközben hétköznapi életüket vezetik, személyiségük átalakul, kiteljesedik.

Mindannyian komoly munkát végeznek, de amit vetnek, azt aratják: egy teljesebb életet, amely a hiteles (vagy még hitelesebb) segítővé válást is lehetővé teszi. Ehhez az átalakuláshoz nélkülözhetetlen a műhelymunka, és az, hogy a folyamat során otthon érezzék magukat. Ha a negyedik csoportba tartozol, a TÉT® Akadémiát, de mindenképpen ehhez hasonló szemléletű helyet javaslok, amely a régi kolostorok (szellemi elmélyülés és közösség), a modern pszichológiai iskolák (tudományosan is megalapozott tanítás) és az otthon (a napjainkban oly’ ritka családias közeg) előnyeit ötvözi. 

 

Egész életre szóló tudásra vágysz? 
Másoknak is segítenél az útjukon?
Tanulj rendszert!

A TÉT® önismeret valódi útravalót, élethosszig használható iránytűt ad a kezedbe emberként és segítő szakemberként egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület