Hírlevél feliratkozás

Gyógyulás vagy tanulás? Hogyan válassz jól holisztikus iskolát?  1. rész

A spirituális utat járó ember napjainkban elég nehéz helyzetbe kerül akkor, amikor túljut az olvasás és előadások hallgatásának fázisán, és tovább szeretne lépni. Ha Te is érdeklődsz az ezotéria iránt, és mélyebben is beleásnád magad a holisztikus szemlélet rejtelmeibe, bizonyára egyetértesz velem abban, hogy a lehetőségek olyan széles választéka áll rendelkezésre, hogy útkereső legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Ez a bejegyzés abban segít, hogyan válassz jól a gyógyulás és tanulás lehetőségét ígérő iskolák közül.

Traumák és gyógyulás

Kezdjük azzal, hogy sok ember (és sajnos sok pszichológus) szerint a spirituális érdeklődés csupán a személyiség torzulásának egyik megjelenése. Ezt ugyan magam és más olyan segítők, akik a holisztikus és pszichoterápiás szemléletet egyaránt elfogadják cáfoljuk, de némi igazság ebbe az állításba is szorult.

Az ezotéria hívása

Ez az igazság arról tanít, hogy bár az ezotéria iránti fogékonyság a születéssel „hozott” anyag, a valódi útkeresés az esetek nagy részében egy vagy több megrázó életesemény, trauma vagy veszteség után veszi kezdetét. Bár a bejegyzés a tanfolyamokról, a képzésekről és nem a gyógyító eljárásokról szól, a gyógyulás vágya a tanulni vágyók körében is erős.

A holisztikus iskola-választás első lépése: tisztázd a motivációdat!

Tapasztalataim szerint a legtöbb tanulni vágyó keresőt ez a gyógyulás iránti vágy (is) hajtja előre. A gyógyulás fogalma esetünkben nem  csupán a testi bajok, betegségek, de legalább ilyen mértékben a lelki diszharmónia, érzelmi üresség vagy a konfliktusok okozta szenvedéstől való megszabadulást is jelenti. A spirituális kereső gyakran megéli önmaga „UFO” létét, nehezen találja a helyét a  földi világban. Önmaga keresése először többnyire a megértés igényében jelenik meg, és ez készteti a tanulásra, de emögött ott lapul a gyógyulás iránti vágy. Ezért fontos tisztáznod, mi is a valódi szándékod, mi motivál akkor, amikor holisztikus iskolát keresel? Ha tudatában vagy annak, hogy gyógyulni (is) szeretnél, így is fogsz választani, de ha fel nem ismert ez a késztetés benned, könnyen dönthetsz rosszul.

Az iskola-választás okai

Az ezotéria sokféle irányzata számtalan lehetőséget kínál, a jó döntéshez ezért tudnod kell, mi az igazi vágyad. Most a holisztikus iskola választásához vezető alábbi négy esetet vizsgáljuk:

1. Csak tanulni szeretnél,
2. Gyógyulni is szeretnél, de ezt a motivációt nem ismerted még fel magadban,
3. Felismerted a gyógyulás fontosságát, és ezt tekinted fő célodnak,
4. Gyógyulni és tanulni, és ezek által esetleg magad is segítővé válni szeretnél.

A gyógyulás több a megértésnél

Kezdjük az első csoporttal! Ha azok közé tartozol, akik elsősorban ismereteket szeretnének szerezni, az információ gyűjtésére érdemes olyan szabadegyetem jellegű iskolát választanod, ahol az ezotéria különféle területeit ismerő szakemberek adnak elő. Itt ugyan nem várhatod el, hogy komoly belső átalakuláson menj keresztül, hiszen a gyógyulás mindig több a megértésnél, de a felismerések elindíthatnak benned olyan belső folyamatokat, amelyek később afelé terelnek. Ugyanakkor a jól felépített tanrend szélesebb látókört és a megértés örömét adhatja számodra. Érdemes azonban körültekintően választanod, a színvonal ugyanis korántsem egyenletes.

Hogy mi segíthet a választásban, és mit tehetsz, ha nem az első csoportba tartozol, megtudod a jövő heti folytatásból! A cikk folytatását jövő héten olvashatod!

 

Egész életre szóló tudásra vágysz önmagadról és a világról? 
Másoknak is segítenél az útjukon? Tanulj rendszert!

A TÉT® önismeret valódi útravalót, élethosszig használható iránytűt ad a kezedbe emberként és segítő szakemberként egyaránt.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület