Hírlevél feliratkozás

Az Ünnep ajándéka: Az elengedés

Az év vége mindig a számvetés ideje. Ahogy az évszám mozdul, úgy érezzük mi is a változás szükségszerűségét. Joggal. Az óévben cipelt, fölöslegessé váló terhek elengedése nélkül az új esztendő adta lehetőségek teljes befogadása nem lehet sikeres. Ebben a színdarabban a változáshoz szükséges tisztítótűz szerepét a Szeretet ünnepe alakítja.

Megváltás és elengedés: A szeretet két arca

A változás első lépése mindig az elengedés. Ám gyakran fájdalmas megszabadulnod valamitől, amit a sajátodnak éreztél. Még akkor is, ha jól tudod, idejétmúlt történet, feledendő emlék, értelmetlenül vonszolt lelki teher az. A kereszténység Krisztusra mint bűneink megváltójára tekint. A Karácsony a Megváltó születésének ünnepe, de nem a megváltó személyéről szól. Az „Én és az Atya egyek vagyunk” jelentése Egy-értelmű: A Megváltó maga a Teljesség, a Szeretet, akit nevezhetsz Istennek, Jahvénak, Allahnak, Taónak vagy a Nagy Manitounak is, ha úgy könnyebb befogadnod a Lényegét. A megváltás és az elengedés eme feltétel nélküli Szeretet két arca. Bűneid megváltása bűneid elengedése is egyben. De mi is a bűn valójában?

A bűn valódi jelentése

A Teljesség rendjétől való elszakadás. Hiba, amely a Tudatosság átmeneti elvesztéséből, annak hiányából ered. Ha egy gonosz erőnek tulajdonítod azt, olyannal ruházod fel a sötétséget, amivel nem rendelkezik: Valósággal. Valósága csak a Fénynek van. Győződj meg erről a saját szemeddel! Gyújts egy szál gyertyát egy nagy, sötét szobában, és várd, hogy hatalmas sötétség legyűrje az apró fényt. „Lapátolhatsz” be akármennyi sötétséget, hiába vársz. A sötét csak a fény hiánya, ezt nem csak a hívők, az ezoterikusok, de a fizikához kicsit konyítók is tudják. A bűn ugyanígy nem valóságos, csupán a Szeretet hiánya az, amit ezzel a névvel illetünk.

A szeretet és az ego

A bűnnek, a gonosznak nincs hordozója, csak a fénynek van. Lucifer nevének jelentése is ez: „A Fény hordozója”. A hiba, a bűn csupán tévedés, amelynek egyetlen valódi célja van: Emlékezz! Vedd észre, hogy kiestél a Tudatosság szentségéből, elvétetted az egyetlen létező eszközt és célt, a Szeretetet. A Szeretet Ünnepe az emlékezés esélyét adja ismét a kezedbe. Az, aki valójában vagy, Tökéletes. Az ego viszont, akinek hiszed magad, tökéletlen és hiányos. Ebből fakadóan számtalan fölösleges problémát generál magának és más egóknak. Az ego, a kicsi „én” ennyit tud. Te viszont ennél sokkal többet.

Az elengedés a boldogság felé vezető út

Legbelül tudod, hogy bármit is akarjon birtokolni az ego, csak az üres sötétséget markolássza. Minden sérelem, bosszúság az én elkülönülésének keresűségéből fakad. A Karácsony az Egységet, az összetartozást és a családot ünnepli.  Mi, egymást szerető és összekapcsolódó emberek nagy esélyt kapunk ekkor: a Boldogság esélyét. Ahogy a múlt elengedése által felfedezzük összetartozásunk lényegét, kitárul szívünkben a Végtelen kapuja. Ez a Szeretet az Önvaló.

Ez vagy Te.

Istennek legyen hála ezért.

 

Az első újévi bejegyzést január 6-án olvashatod.

Most a fenti sorokkal kívánok minden kedves olvasónak és hallgatóinknak Áldott Ünnepeket, jó egészséggel és gyarapodó önismerettel megalapozott sikeres új évet 2020-r0 a TÉT® Akadémia szakmai Csapata, valamint a TESSÉK! Közhasznú Egyesület tagjai és önkéntesei nevében is.

 

Dr. Hoffmann Gergely.

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület