Hírlevél feliratkozás

Mi az, ami garantálja a spirituális utad sikerét, mégis hiányzik a legtöbb ezoterikus tanításból?

A karmáról szóló, ezoterikus körökben terjengő információk tapasztalataim szerint ritkán szentelnek figyelmet az élet útján haladó és olykor bukdácsoló emberi személyiségnek. Ez olyan féloldalasságot eredményez, amely miatt a belső utat járó ember komoly csapdába eshet. Tegyük hát teljessé a képet!

A Karma és az ego (az én) egymás nélkül értelmezhetetlen.

Ha a személyiség fontosságának részletezése kimarad a sorsról és sorsfeladatokról szóló tanításokból, akkor nem csak a karma pszichés fejlődésünkre gyakorolt hatása, de én-tudatunk fejlődésének karmára gyakorolt hatása és is elvész. A legtöbb karma-tanításból tehát pont a mostani életünket meghatározó lényeg marad ki.

Személyiséged nem csak sorsod beteljesítésének legfőbb letéteményese, de legnagyobb kerékkötője is lehet.

Előbb vagy utóbb megtapasztalod ezt, ahogy előre haladsz egyéni utadon. Ezért törvényszerűen foglalkoznod kell a személyiségeddel, másik nevén a pszichével. A nyugati pszichológia ezt sokszor léleknek hívja, és a gondolatok, érzelmek és viselkedés együttesét érti alatta. Az általa használt lélek kifejezés tehát én-központú.

A keleti filozófiai rendszerek Lélek-fogalma ezzel szemben az az Egységről  szól.

Ez az Önvaló, a Tudatosság szinonimája. Ahogy az visszatérő olvasóim számára már ismerős, nagy kezdőbetűvel jelölöm azokat a fogalmakat, amelyek az Egység, Teljesség különböző aspektusait írják le. Ezeket a szavakat gyakran használjuk hétköznapi értelemben is, és fontos különbséget tenni a két szint között. A hétköznapokban hajszolt boldogság többnyire az álomvilágban kotorászó ego kielégülését, míg a felébredés Boldogsága az Egység megélését jelenti. Amíg a szeretet szó kimondását gyakran szükséglettől, vágytól hajtott beszűkült állapotunk motiválja, addig a Szeretet a Mindenséget átható és összekapcsoló magas szintű tudatállapot.

Ezt a Szeretetet, ezt az Egységet keresi minden spirituális ösvényen járó ember.

Ám nem csak a lelki utat választó személy keresi ezt, ugyanezt mint elérni vágyott boldogságot hajszolja a kevésbé tudatos személy is. A lényeg ugyanaz: Az én-tudat keresi az Ön-Tudatot, vagyis az ego, a psziché kutatja a Teljességet. Az viszont már, hogy miként érheti el azt, a sors – vagy keleti szóhasználattal élve: a karma hatáskörébe tartozik.

A spirituális utat a Sors jelöli ki, de a személyiség járja végig.

Ennek a kettősségnek a megértése nélkül a küldetés gyakran kudarcba fullad. A kizárólag pszichológiai tudáson alapuló önismereti vagy terápiás munka a személyiség kiegyensúlyozásában eredményes (ami hatalmas segítség), de a sors fogalmával nem igazán tud megbirkózni.

Az ezotéria irányzatai ugyanakkor nem ismerik (el) a személyiség hatalmának természetét. Pedig ez a hatalom éppúgy lehet a fejlődés útját eltorlaszoló áthatolhatatlan várfal, mint várkapu rácsát felemelő és a szabadba vezető utat megnyitó erő.

Fejlődni csak a személyiség adta kereteken belül tudsz.

Ezért személyiséged természetének figyelmen kívül hagyása, önismereti munkád elhanyagolása akár már rövidtávon is fejlődésed megakadását, karmikus rendeltetésed kudarcát eredményezheti. A vágyott boldogság csak azon az önazonosságon keresztül lesz a tiéd, amelyet megélve pontosan azt teszed, amiért megszülettél.

Személyiséged ápolása és fejlesztése, az önismereti munka Sorsod beteljesítésének eszköze.

Ha ezt elmulasztod, azon sajnálatra méltó spirituális keresők egyike leszel, akik nem értik, a hőn vágyott Szeretet vagy éppen a Megvilágosodás miért nem kopogtat már be ajtajukon, pedig ők „olyan jó emberek”.

A TÉT-rendszert azért alkottam meg, hogy a lehető leggyorsabban és legkönnyebben rátalálj arra az útra, amely egész életedben előrefelé vezet. 

A TÉT-tréningeken a kicsoportos önismereti munka az eszközök, saját belső erőforrásaid megtalálásában segítenek. A TÉT-képzésen pedig jóval tágabb rendszerbe illesztheted mindezt, összekapcsolva a betegségek lelki okaival, a spirituális törvényekkel és a pszichológia legfontosabb tanításaival. Ha mindebbe kellő munkát teszel, lehetőséged lesz arra is, hogy akár hivatásszerűen segíts másoknak saját útjuk megtalálásában: Ez az, aminél többet a Lélek nézőpontjából szemlélve aligha adhatsz egy másik embernek, legyen az felnőtt vagy gyermek, egészséges vagy beteg.

Dr. Hoffmann Gergely írása.

(Az írás nagyrészt a szerző Pont a Karma – A TÉT-rendszer könyve című 2017. decemberében megjelent legújabb könyvéből kiemelt szövegrészletre épül.)

Sajátítsd el mindössze 4 nap alatt a TÉT-rendszer legfontosabb elemeit!

A csoportos műhelyek és tréningek egyik legnagyobb ajándéka az a sok-sok tükör, amelybe belenézve az eddiginél is teljesebb képet kaphatunk magunkról. Gyere el 100 órás zárt önismereti csoportunkba, ha komolyan szeretnél változtatni az életeden!

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület