Hírlevél feliratkozás

A tudomány rossz? Az ezotéria őrültség? ​Ismerd meg a tiszta tudás két fő akadályát!

Ez a két fő akadály a szkepticizmus és tudomány-ellenesség: 
Rengeteg előítélet övezi az ezoterikus szemléletet a tudomány hívei körében. Sajnos nekem is számos olyan tapasztalatom van, amely az óvatosságra int e téren. A körültekintés azonban nem válhat szkepticizmussá, mert az egy tudós részéről a világ megismerésének lehetőségeit korlátozza.

Az igazi gondolkodókat minden korban az jellemzi, hogy képesek átlépni ezeket a korlátokat.

Aki magát racionálisnak tartja, nem intézhet el kézlegyintéssel dolgokat, mert akkor már régen nem a racionális szinten van, hanem az indulatok világában, amely a 2 éves gyermek viselkedésében meghatározó.

A racionalitás (el)ismeri a múltat, de azt is, hogy a múlt felfedezéseit mindig átírja a jelen és a jövő.

Ahogy azt a sokak által igazán nem túl nyitottnak tartott Charles Darwin, az evolúció-elmélet atyja megfogalmazta: „Egy aranyszabályt követve valahányszor olyan új megfigyeléssel vagy gondolattal találkoztam, ami ellentmondott korábbi eredményeimnek, azonnal és pontosan feljegyeztem, mert tapasztalatból megtanultam, hogy az ilyen adatokat és gondolatokat sokkal hajlamosabb elfelejteni az ember, mint a számára kedvezőket.”

Ezzel a gondolkodás evolúciójának legfontosabb akadályaira, saját korlátozó hiedelmeinkre hívta fel a figyelmet.

Amit ma tudunk, az bizonyosan nem a végső igazság – és ez a tudományos kutatás minimuma.

Minden olyan kijelentés, amely szerint a tudomány jelenlegi állása a végleges igazság, korlátoltságra utal.

A szkepticizmus mögött gyarkan a cinizmus áll, amely immár tudományosan igazolt módon károsan hat az egészségre, elősegítve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Ha mást nem is, legalább ezt a tényt érdemes tudnia minden cinikusnak.

A kvantummechanika 70 éves tudása az, hogy a megfigyelő és a megfigyelt valóság egymás tükre.

Egy tudományos igénnyel gondolkodó ember erről a tényről nem feledkezhet meg, különben véleménye azonnal cáfolhatóvá válik.

A tükör persze éppúgy görbe a tudomány eredményeit tagadó „ezoterikus elszállottak” számára is. A racionalitás biztos talaja nélküli spirituális munka nagyobb valószínűséggel vezet el tébolyba vagy álomvilágba, mint a belső béke és a folyamatos fejlődés állapotába.

A nyitottságot megengedő józan ész és a stabilitásra épülő spiritualitás emel csak az információk szintjéről a megértés lépcsőfokára.

Az élet izgalmas, maga a csoda. Nincs biztos, csak nagyobb és kisebb valószínűségek. Ez is tudomány: kvantumfizika.

Amint megérted, hogy Te magad, az „én” is e törvénynek vagy alárendelve, készen állsz, hogy a kvantum-pszichológiai szemlélettel lásd a világot és önmagad.

Különben marad számodra a bizonytalan lebegés vagy a savanyú szkepticizmus.

Mindkettő zsákutca, amely nem vezet sehová.

Dr. Hoffmann Gergely írása.

 

Tudományos pszichológia és spiritualitás egysége a Lélektan átfogó rendszerében: Ez a TÉT® Alapképzés, ahol a korábban tanult mozaik-darabkák is végre a helyükre kerülnek. Jelentkezz a 19 napos TÉT® Alapképzésre itt!

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület