Hírlevél feliratkozás

A Tudatosság és a gondolkodás

A Tudatosság nem ismerhető fel csak úgy, ránézésre. Egy magas Tudatossággal élő személy lehet, hogy éppen úgy könyvet olvasva vagy az ablakon kinézve ül melletted a buszon, ahogy egy spirituális értelemben alacsonyabb szinten rezgő utitárs. A viselkedés csupán egy függöny, amelyet el kell húznod ahhoz, hogy tisztábban láthass e téren.

Hogyan léphetsz be a Tudatosság birodalmába?

Utazás a külső valóságból az ösztönökön át az utolsó szóig – 2. rész

Előző bejegyzésünkben megállapítást nyert, hogy az ezotéria „mindenki tükör” kinyilatkoztatása csak akkor segít rajtad, ha nem csupán magadra, de minden emberre (sőt minden tárgyra és eseményre) mint a Tudatosság tükrére tekintesz. Fontos azonban, hogy ne csak a kerete csodáld vagy kritizáld, de nézz is bele abba a tükörbe. Az ugyanis újabb gyakori hiba, hogy valódi vizsgálódás helyett népszerű vagy vonzó elméleteket fogadunk el, és igazodunk hozzájuk anélkül, hogy meggyőződnénk valóságtartalmukról. Ezek kezdeti lépésként jók lehetnek, de a Tudatosság megismerését előbb-utóbb akadályozni fogják, ezért érdemes lesz felhagynod velük.

Az ezotéria parancsa: Tegyél száznyolcvan fokos fordulatot!

Ahogy a kinyilatkoztatások elfogadása, úgy a gondolkodás, mások vizsgálata és megítélése is kényelmes dolog: fel sem kell hozzá kelni a fotelből. A Tudatosság keresése azonban nem a komfortról szól. Ráadásul belátod majd, hogy mások függönyét teljesen elhúzni sosem tudod. Még azt az embert sem ismerheted meg teljesen, akivel évtizedekig élsz együtt. A Tudatosságot csakis magadban találhatod meg. Ez a legfontosabb felismerés a Tudatosság útján. Tegyél száznyolcvan fokos fordulatot, és figyelmedet innentől ne kifelé, hanem befelé irányítsd!

A gondolkodás monitorozása és az önismeret

Az ezotéria valódi jelentése éppen ez a befelé figyelés. Ez gondolataid monitorozásával kezdődik, és ha kellő figyelmet szentelsz nekik, meg fogsz lepődni, mennyire sokfélék, és időnként mennyire kontrollálhatatlanok. A mentális tréningek, a pozitív gondolkodást erősítő gyakorlatok ezen a szinten segítenek. A gondolkodás előtérbe helyezése ugyanakkor veszélyeket is rejt magában. Könnyű az elmélet gyártás csábító hibájába esni, ezért jó emlékeztetned magad rá:

A Tudatosság nem függ a róla alkotott elméleteidtől.

Ezért vezethet zsákutcába a gondolkodásra figyelés is. Ez az önkontrollt ugyan erősíti, ám a Tudatosság a kreativitás forrása, amit kontrollálni lehetetlen. Saját kreatív forrásodhoz nem így, hanem spirituális és önismereti munkával jutsz el. A lelki gyakorlatok az ezotéria évezredek óta ismert ösvényein (elcsendesedés, meditáció, önzetlen szolgálat) vezetnek a Végtelen felé. Az önismereti munka pedig nem kutatás, sokkal inkább az akadályok elhárítása, amelyhez időről időre külső segítőre, terapeutára is szükség lehet. Ennek felismerése nemhogy szégyen, sokkal inkább a Tudatosság újabb szintje, és már önmagában komoly fejlődést tükröz, ha eljutsz idáig. De ne állj meg itt, folytasd az utad!

Mi is ezt tesszük. Az előző rész ITT, harmadik rész ITT elérhető.

(Dr. Hoffmann Gergely írása)


A csoportos műhelyek és tréningek egyik legnagyobb ajándéka az a sok-sok tükör, amelybe belenézve az eddiginél is teljesebb képet kaphatunk magunkról. Gyere el 100 órás zárt önismereti csoportunkba, ha komolyan szeretnél változtatni az életeden!

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület