Hírlevél feliratkozás

A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége

(Sors és önismeret – 5. rész)

Sok spirituális keresőt láttam már, aki a benne lévő Szeretet nem volt képes megtartani, mert hiányzott belőle az Erő. Sok olyan személyt is láttam az ezotéria útjain állni (néha sajnos úton állni), aki a Tudatosságát nem jól használta, mert kevés volt benne a Szeretet. És láttam olyanokat is, akik Erejüket szétaprózva elfecsérelték, mert nem rendelkeztek kellő Tudatossággal. Csak e hármas szövetsége az, amely kitárja előtted a Végtelen birodalmának kapuját. Nézzük hát, mi az, ami ehhez a leginkább hozzá tud segíteni.

Sors és önismeret: Kint és bent összefonódása

Előző négy bejegyzésünkben a kívül megnyilvánuló Sors és a belső munkaként kiteljesíthető önismeret szoros összefonódását térképzetük fel. Először azt állapíthattuk meg, hogy mindannyiunknak vannak önismereti vakfoltjai, amelyekre nem látunk rá. Ezek feltérképezésében éppen a külvilág jelzései segíthetnek, feltéve, hogy azokat nem sorscsapásként, hanem tanulási lehetőségként értelmezzük. Másodszor az önismeret négyes fogatát, a viselkedésünk, gondolkodásmódunk, az érzelmeink és testünk kapcsolatát vizsgáltuk meg. Harmadjára benéztünk lelkünk ablakán, és megpillantottuk énünk számunkra ismert részein és a vakfoltunkon kívül eső, sötét területét. Ezután azt vizsgáltuk meg, hogyan használhatjuk ennek a józan ész határain túli, óriási és igen aktív területnek a feltérképezésére a szimbólumok és az analógiák világát, valamint az ezeket a pszichológiával összekapcsoló TÉT-rendszert.

Mit tehetsz, amikor akadályok jelentkeznek?

Ha mindezeket a lehetőségeket kimerítetted, számtalan ezoterikus kurzust elvégeztél, könyvek tucatjait elolvastad, és mégis folyamatosan akadályokba ütközöl, akkor életed olyan ponthoz érkezett, amikor döntened kell. Az egyik lehetőséged, hogy életedet „az idő mindent megold” és „az úgyis úgy lesz minden, ahogyan lennie kell” bölcsességek mantrázásával, esetleg a vonzás törvényét újra és újra megerőszakolva reménykedsz valamilyen kívülről érkező megváltásban (csodában vagy „bevonzásban”). A másik, hogy hagyod az egész spiritualitást a csudába, és jobb híján kétségbeesel, vagy valamilyen függőséget keresve hiánypótló önkényeztetésbe kezdesz. Az első lehetőség ugyan felvillant valamit a Tudatosság, a második pedig a Szeretet fényéből, de mindkettőt áthatja az erőtlenség, így a sikerre csekély esélyt nyújtanak.

Az Erő választása

A harmadik út az Erő útja, amellyel bátran vállalod az utazást a sötétség birodalmába. Elsőre ez tűnik a legnehezebb útnak, visszatekintve azonban látni fogod, hogy ez volt az egyetlen út, amely valóban vezetett valahová Téves azonosulásaidból, hamis személyiségedtől valódi Önmagad felé. Ez az út a szenvedésen, fájdalmakon és félelmeken át vezet, ám csakis olyan fájdalmakon, amelyek addig is benned voltak. Legfeljebb azért nem vettél róluk tudomást, mert nagy energiákat elpazarolva visszaszorítottad őket a sötétbe. Mint az a 3 éves kisfiú, aki sírna, de a világ megtanítja neki, hogy „egy fiúnak nem szabad sírnia”. Így olyan férfi lesz belőle, aki az érzelmei vállalását gyengeségként fogja majd fel. Az erre fordított energia aztán felemészti életerejét, amely még 50 éves kora előtt egy szívinfarktus formájában egy utolsó jajkiáltással jelzi: „szabad akarok lenni!”

Az élményterápiák veszélyei

A terápia ezt a szabadságot teszi lehetővé – még időben. Az elfojtások, a sötétben mocorgó részeink elszívják életerőnket. A terápia ezt szabadítja fel. De légy óvatos az élményterápiákkal! Bár ezek nagy lökést adhatnak az önismereti út egy bizonyos pontján, de avatatlan kezekben komoly pszichés katasztrófák forrásai is lehetnek. Minden tiszteletem egy péké, villanyszerelőé vagy útépítő mérnöké, de nem biztos, hogy a családállítás, a légzés- vagy újjászületés-terápia levezetéséhez elegendő a pszichológiai tudásuk. Az élményterápiák ráadásul nem is hoznak tartós személyiség-változást, csak annak lehetőségét teremtik meg, vagy teszik lehetővé. Ahogy a tüdő működésének megértése még nem tesz valakit orvossá, úgy egy önismereti élmény sem alakítja át a személyiséget. A spirituális előre haladás a személyiség tartós változása által lehetséges, tartós változást pedig csak tartós munka hozhat létre.

A terápia nem gyógyítás, hanem a gyógyulás lehetővé tétele

A gyógyulás, a személyiség sebeinek begyógyulása mindig idő- és munkaigényes folyamat. Egy-egy alkalom lehet ennek kitüntetett pillanata, de a folyamatba fektetett belső munkát és kitartást nem helyettesíti. A terápiát vagy személyiségfejlesztő tanácsadást vezető szakember ezt a belső folyamatot kíséri. A kliens minden rezdülését érzékelve halad vele együtt, és az önismereti folyamat dinamikáját érzékelve gyorsítja vagy lassítja a haladást. Igen, sokszor lassítja, mert saját önismereti folyamatából pontosan tudja, hogy kelleténél gyorsabb haladás veszélyes lehet.

Mivel a Sors kiteljesítésének akadálya a személyiségben rejlik, a terápia a személyiséggel dolgozik.

A fentiekből és ebből kiderült, hogy egy jó önismereti folyamat-kísérőnek magának is komoly személyiségmunkát kell végeznie. Ez az ezoterikus segítők esetében csak akkor történik meg, ha felismerik ennek szükségességét. Ez pedig nem egyszerű, lévén a közvélekedés hazánkban sajnos még leginkább ott tart, hogy a terápia a „bolondok”, vagyis a pszichés betegek (pszichotikusok, súlyos hangulat- vagy személyiségzavarban szenvedők) számára szükséges. Ez még a pszichoterápiára sem igaz, az önismereti terápiára és folyamatkísérésre pedig végképp nem.  Nagy öröm számomra, hogy számtalan kiváló alternatív segítő (energiagyógyászok, látók, családállítók, asztrológusok) és hagyományos segítő hívatásúak (orvosok, tanárok, természetgyógyászok, szociális segítők) végeztek és végeznek a TÉT-tanácsadóképzésben vagy attól függetlenül ilyen komoly önismereti munkát.

A terápia és a TÉT-rendszer

Terapeutaként visszatérő tapasztalatom az, hogy az önismereti terápiát végzők a tudattalannal való mind szorosabb kapcsolódásuknak köszönhetően anélkül is a TÉT által feltárt úton haladnak, hogy ismernék magát a rendszert. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy ez a karmikus tudás mindannyiunkban jelen van. A TÉT-rendszer ismerete ugyanakkor rengeteg fölöslegesen elpazarolt energiát takarít meg azáltal, hogy a Sorsunk által kijelölt úton haladásra és nem a hiábavaló küzdésre fordítjuk azt.

Záró gondolatok

Az önismeret mindannyiunk számára, az önismereti terápia vagy folyamat-kísérés pedig a súlyos pszichés betegséggel nem rendelkező, élete értelmét, saját sorsát kutató ember számára különösen fontos. Utóbbira bármikor, bárkinek, s ha a spirituális utat járod, életed egy rövidebb-hosszabb szakaszán valószínűleg neked is szükséged lehet. Nem azért, hogy valamit hozzád adjanak, ami nincs meg benned. Azért, hogy hozzáférhetővé tegyék számodra azt az eltorlaszolt belső tudást, amely sokkal értelmesebbé, boldogabbá, teljesebbé teheti az életedet. Ez a tudás végül Tudatossággá, erőfeszítéseid hatalmas belső Erővé, érzelmi hullámzásaid pedig Feltétel nélküli Szeretetté nemesednek.

Ezért éri meg minden másnál jobban az önismeret útját járnod.

Dr. Hoffmann Gergely írása.

A TÉT önismereti és tanácsadó rendszer a Sors által kijelölt utad tárja fel előtted.  Ezen a tréningen nem csak ezt ismered meg, de olyan önismereti eszközöket is kapsz, amelyekkel sikerre viheted személyes küldetésedet. TÉT. Ezért vagy itt.

Ha másoknak is segítenél, rendszerbe foglalnád tudásod, vagy bővítenéd segítői eszköztáradat ezzel a gyakorlatias, hatékony módszerrel, jelentkezz 2×1 éves Tanácsadó-képzésünkre!

Ha spirituális szemléletű, de valódi, pszichológiai alapokon nyugvó önismereti munkát szeretnél végezni, Önismereti saját élmény oktatóink itt tudnak segíteni ebben.

A Cikksorozat összes része:

1. Honnan ismerhető fel a messziről jött ember?

2. Az önismeret négyesfogata

3. Nézz be lelked ablakán!

4. A szimbólumok hatalma és a Szeretet

5. A Tudatosság, a Szeretet és az Erő szövetsége

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület