Hírlevél feliratkozás

A szimbólumok hatalma belső erődből fakad

(A Teljes élet a szimbólumok hatalmával bejegyzés-sorozat 1. része)

Mindannyiunknak vannak belső képei. Ha kételkedtél ebben, elég, ha megfigyeled, mi történik akkor, amikor megkérlek, semmiképp se gondolj zongorára. Abban a pillanatban megjelenik benned a zongora belső képe. Lehet, hogy a zongora képéről szóló gondolatként éled meg ezt, de a lényeg ugyanaz: Belső világod nem ismeri a nem szót, és bármit megjelenít, amit csak akarsz – vagy éppen hogy nem akarsz. Ha egy nehéz találkozás vagy helyzet vár rád, amit el akarsz kerülni, annak képe, gondolata ott mocorog benned. Ha nem figyelsz rá, a feszültséget akkor is érzed. Ez a feszültség, a testedben érzett szorongás jelzi, mekkora ereje van a képzeletednek. Talán egyetértesz velem abban, jobb ismerni és használni ezt az erőt, mint kiszolgáltatottan tartani tőle. Ez a bejegyzés ahhoz visz közelebb, hogy ne elszenvedd, hanem élvezd a benned mozgó szimbólumok hatalmát.

A szimbólumok ereje rád is hat

Ha a fenti képet racionálisan szemléled, csupán egy körvonalat és egy pontot látsz. Olyan egyszerű ábrát, amit még én is meg tudok rajzolni a szerény rajztudásommal. (A hallgatóimnak sok vidám percet szerzek a táblára „rajzolással”, de ez azon kevés ábráim egyike, amit azonnal felismernek.) A kép tehát roppant egyszerű, ám ha rákattintasz és felnagyítod, izgalmas dolgot tapasztalsz. Ha nem csupán rápillantasz, de adsz egy kis időt is magadnak, a kép hatni kezd rád. Nem véletlenül. A szimbólum emlékeztet arra az energia-golyóra, amelyből nemcsak Te magad, de az egész földi élet is táplálkozik. Ez a Nap.

A egyetemes szimbólumok önmagad lényegéről tanítanak

Miután az energia-golyó kifejezés miatt elnézést kérek a csillagászoktól és minden kedves olvasóm racionális személyiség-részétől, gyorsan leszögezem: a szimbólumok éppen nem-racionális voltuk miatt olyan népszerűek. Sikerük másik oka az, hogy igy különböző tartalmakat tudnak egyszerre megjeleníteni. Ebbe az egyetlen kis képbe sűrítve nem csak a Napról szóló információt kaptad meg, de a Tudatosságról, a benned rejlő felsőbb értelemről és a fényről szóló tudás esszenciáját is. Ezt mind tudja ez az egyetemes szimbólum. Rá hangolódva belső energia forrásodhoz kapcsolódsz, és magad is meglepődsz azon, mi mindent hoz ki belőled akár egy csoportterápiás helyzetben.

A személyes szimbólumok az önismeret szempontjából fontosak

Az egyetemes szimbólumok kultúrától függetlenek, a világ különböző pontjain hasonló formában jelennek meg. Vannak persze kultúra-függő, társadalmi megállapodást kifejező jelképek is, elég csak a nemzeti lobogókra vagy a KRESZ-táblákra gondolnod. Ami azonban ezeknél sokkal izgalmasabb, az személyes szimbólumaid tárháza. Ez ugyanis benned lapul, a hétköznapi éber tudatodnál kicsit vagy sokkal mélyebben. Lapul és vár. Ahogy az önismeret útját járva elkezdesz hozzáférni, pozitív változást tapasztalsz majd életedben. Itt kapcsolódik össze a szimbólumok világa a külső valósággal. Hogyan lehetséges ez?

Az önismeret útján felismered, hogy nincs két különböző valóság

A magyarázat Egy-szerű: Egyetlen valóság létezik. Akkor is, ha a földi életben szerzett tapasztalataid többsége látszólag ellentmond ennek. Belső és külső világod egymás tükörképe, amely egyetlen pontban kapcsolódik össze.

Mi ez az egyetlen pont? Mi az a valami, amely mind a belső világodból, mind a külsőből szerzett tapasztalataidban benne van? Ha alaposan megvizsgálod a kérdést, eljutsz a válaszig.

Ha nem, akkor sincs okod az elkeseredésre. A hétköznapokban elszoktunk az efféle önvizsgálattól. A válasz azonban elérkezik hozzád, legkésőbb a jövő heti bejegyzésben!

Dr. Hoffmann Gergely írása


Ha szeretnéd saját bőrödön is megtapasztalni a benned lévő képek erejét, csatlakozz hozzánk A szimbólumok hatalma programcsaládunk következő műhelyén!

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület