Hírlevél feliratkozás

A Szabadság szárnyai 1. rész

Érezted már valaha is korlátnak, gátnak az anyagi világot?  Nem vagy ezzel egyedül! Az útkereső, saját helyét a világban megérteni vágyó ember nem egyszer éli meg olyan tehernek a testét, amely akadályozza a boldog, kiteljesedett életben, a szabadság, a harmónia  megélésében. A nemes célokat kitűző, magasztos ideákat elérni vágyó személyiség számára ráadásul a XXI. századi rideg valóság is a szenvedés forrásaként jelenhet meg. A matéria sűrű, nehézkes világa a szárnyaló képzeletet fájdalmasan húzza vissza a rögvalóságba – egészen addig, amíg küzdesz ellene.

Anyagi test – börtön vagy a Szabadság lehetősége?

A harc, az akarat érvényesítése az emberi természetből fakad, ám a küzdelem csak addig dicséretes, amíg van esély a változtatásra. Tested izomzatát, zsír-összetételét életmód változtatással bizonyos határokon belül megváltoztathatod, de az alkatodat „jobbra” cserélni nem tudod. Amikor eljutsz saját határodig, a megoldást nem a további makacs küzdelem, hanem a felismerés hozza el: A valósággal csatázni nem érdemes. Már maga a “nem csatázás’ is a szabadság egy formája.

Harmónia – a Valóság megélése

Valóság pedig az, ami van. Itt és most. Magában a valóságban rejlik a Szabadság lehetősége. A hozzá kapcsolódó hiedelmektől, róla szóló álmoktól, elképzelésektől, vágyaktól megtisztítva. Maga a lényeg ugyanis nem függ a rá aggatott értelmezésektől. A test és a fizikai valóság éppúgy lehet akadály számodra, ahogy a lépcsőházban lévő korlát, de felismerheted a benne lévő lehetőséget is: van kapaszkodód az úton.

Érzelmek fogságában

A korlát persze mindig csak korlát marad, bármit is jelentsen számodra. A valóság köszöni szépen, remekül megvan minden lesújtó vagy magasztaló véleménytől függetlenül. Ki az hát, akinek a legkevésbé mindegy, hogyan éled meg a létezés aktuális pillanatát? Persze, hogy Te magad. „A szenvedés választás dolga” – tartja a buddhista mondás. A választás szó változtatási lehetőséget is rejt magában, ezt jó szem előtt tartanunk. Akkor hát, mit tegyél, ha eleged van a szenvedésből? Ha szeretnéd, hogy a Szabadság ne csak illúzió legyen a számodra?

Engedd el! Bocsásd meg! Lépj túl rajta! Ne izgulj! Rá se ránts! Fel a fejjel!

Eljött az ezoterikus bölcsességek ideje? 

Dehogy. Mert ahogy mindenki, aki ezt akár egyszer is megkapta „tanácsként”, te is joggal teszed fel a kérdést: „Jó-jó, de könyörgöm, hogyan?”

Ha szeretetnél választ kapni a kérdésre, nézz bele, hogy mit tanulunk a képzéseken, melyek a hallgatóink visszajelzései szerint is megadják számodra a szabadság és a boldogság lehetőségét.

A bejegyzés folytatása a jövő héten!

 

 

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület