Hírlevél feliratkozás

A spirituális úton járás szabályai

A spirituális úton járás törvényszerűségeit segítenek megérteni a mindennapi úton járás szabályai, ami természetesen nem véletlen, hanem egy újabb analógia.

A tanulság könnyen érthető és nagyon sokat segít, ha megfogadod.

Mégis, sokszor nem ismerjük fel, vagy elfelejtjük. Pedig elég tudnod azt, amit tudsz a hétköznapi járásodról: Azt, ahogy megtanultad az ehhez szükséges mozdulatokat, ezek összeghangolását, és ennek eredményeként

járásod automatikussá, szokássá vált.

Ez a kondicionáltság tökéletesen alkalmas a hétköznapi útviszonyokon való közlekedésre, azonban rögtön más lesz a helyzet, ha a biztonságos, ismert városi betonútról egy erdei ösvényre tévedsz.

Ezen az erdei ösvényen köves, letört gallyakkal, falevelekkel, gödrökkel és sárral teli a talaj. Ha nem figyelsz, könnyen megeshet, hogy orra buksz, elcsúszol vagy kificamítod a bokádat. Ha ez megtörténik, azonnal veszed a lapot, és változtatsz. Járásodat a talajviszonyokhoz igazítod. Ez teljesen logikus és magától értetődő lépés a részedről, mégis:

Furcsa módon erre a logikus lépésre a spirituális úton mégsem mindig szánod el magad.

Ehelyett a hétköznapi akadályokat, megpróbáltatásokat hajlamosak vagyunk neheztelve, igazságérzetünkben megbántva, vagy sorsunkat átkozva fogadni. És nekilátunk, hogy lebontsuk, átalakítsuk vagy megsemmisítsük ezeket az akadályokat.

A spirituális úton gyakran kifejezetten ésszerűtlenül cselekszünk:

Ahelyett, hogy megtanulnánk másképp járni, felháborodva reklamálunk, amiért nem az út igazodik ahhoz, ahogy mi járni szoktunk.

Ésszerűtlen viselkedésünk oka a felszín alatt, érzelmi viszonyulásainkban keresendő.

A spirituális út akadályát ezek a viszonyulások képezik.

Ezeknek a viszonyulásoknak a természete és hozzáférhetősége számodra olyan, hogy önismereti munkával sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni rajtuk, mint meditációval vagy más spirituális gyakorlattal. Az önismeret első lépése az önreflexióra, magaddal való őszinte szembenézésre való igény, amely jóval macerásabb, nehezebb, mint leülni meditálni. Nagyobb áldozat- és kockázatvállalás, és több bátorság szükséges hozzá. Pontosan emiatt lesz hatékonyabb is.

Az önismereti út őszinte, bátor, rituáléktól mentes belső utat jelent.

Ha készen állsz a valódi változásra, ebben tudok, tudunk segíteni a TÉT® Akadémián. 

Tanulj 2+1 éves Transzperszonális Életút-tanácsadó képzésünkön, ismerd meg lehetőségedet a 4 napos TÉT® I. tréningen!

(Dr. Hoffmann Gergely írása A Végtelen Egyszerű alapján.)

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület