Hírlevél feliratkozás

Korlátozó hiedelmek, gyógyulás és fejlődés
(A gyógyulás szintjei 2. rész)

Az előző héten megértettük, hogy a teljes egészség emberként nem elérhető állapot, így a gyógyulás célja legfeljebb az lehet, hogy eltökélten haladj ebbe az irányba. A gyógyulás folyamatában a gyógyítók nem varázslók, csupán segítők, akiket mankóként használhatsz a kezdeti botorkálás során. Az utat Te járod be, és ehhez nyújt segítséget ez a bejegyzés.

A gyógyulás első két lépcsőfoka

A testi tünetek szintjén kiváló orvosok, gyógyszerek, fitoterapeuták, csontkovácsok és gyógymasszőrök segítenek. A tünetek mögé lesve megpillantod a gyógyulás lépcsőjét, s az első lépcsőfokra lépve vállalod a felelősséget önmagadért. A második szinten a gyógyítók és segítők által nyújtott kezelést kiegészítheted az energiarendszered harmóniájának helyreállítását, stressz-szinted csökkentését segítő eljárásokkal. Ezzel sokan megelégszenek, ami nem baj, de ha úgy érzed, kiváncsi vagy, mit találsz a további lépcsőfokokon, folytasd velem a kapaszkodást a gyógyulás útján!

Betegség vagy gyógyulás? A válasz fejben dől el  

Ha újabb lépést teszel fölfelé, már nem csak stresszt, de azt is észleled, hogyan is sodortad magad ebbe a helyzetbe. Rálátsz azokra a hiedelmekre, amelyek belső hajcsárként vagy kisördögként nem hagynak nyugodni. A „nem vagyok elég jó”, „még többet kell letennem az asztalra”, „csak akkor vagyok szerethető, ha megfelelően viselkedem”, vagy a „mindenki csak rosszat akar nekem” típusú gondolati minták csak űznek előre újabb és újabb  stresszt, majd kimerültséget, akár depressziót előidézve. A második lépcsőfokon megérted, hogy „mentális nagytakarításra” van szükséged. A homeopátiás elven működő eljárások (így a Bach-virágterápia) és a különböző hiedelem-pucoló módszerek ezen a szinten segítenek. Ha megakadsz itt, egy jó életvezetési tanácsadó vagy pszichológus lendítheti tovább szekeredet a gyógyulás útján.

Az elme beteg – a gyógyulás ennek belátása

A következő lépcsőfokról a hiedelmeidre pillantva észleled azt is, hogy testi tünetek nélkül is mennyi kárt okoznak neked. Megérted, hogy ragaszkodásod hozzájuk önpusztító hatású. Ezen a szinten a gyógyulás vágyát kiegészíti vagy felváltja az önismeret igénye. A fejlődés válik életed mozgatórugójává, és a tünetek jelzőlámpává, amelyek megmutatják, hol takaríts legközelebb. Sokszor persze annyira tele van a pince lomokkal, hogy egyedül nem mersz vagy nem is tudsz belépni az ajtaján. Ez az a pont, amikor átmenetileg terapeuta segítségére szorulsz. Ne szégyelld, mert ennek felismerése és elfogadása tudatosságod bizonyítéka. Az egészség jóval közelebb van hozzád, mint ahhoz, aki azt hajtogatja: ő már „tökéletesen ismeri önmagát”. Légy belátó, mert erről a szintről már tisztán be-látható: az elme beteg. Gyógyíthatatlan, menthetetlen. Jobb, ha hátrahagyod.

A gyógyulás útja egyéni út

Ha ezen a szinten jársz a gyógyulás lépcsőjén, előbb-utóbb törvényszerű a továbblépés. A korábbi szintek világa már szűkké válik számodra. A gyógyulás mostantól nem a panasz-csendet, hanem a kiteljesedést jelenti számodra. Jól képzett, önismereti munkát végzett TÉT® tanácsadó segítheti lámpásával további utadat. Fényt ad a kezedbe, nem mankót. Ha azt gondolod, rajtad áll, követed-e ezt a fényt, tévedsz. Itt az elme már elvesztette hatalmát, bár még küzd a látszat-uralomért. Betegségeket, tüneteket, bűntudatot, kétségeket produkálhat, hogy elbizonytalanítson. Ha ez sikerül is neki időről-időre, tudd: a kocka el van vetve. Jó úton jársz, a saját utadon. A gyógyulás útja ugyanis mindig egyéni. A te utadat csak te járhatod be.

Az egészség Egész-sége

Ezt felismerve kinyílik a világ. A szabadság semmihez sem fogható érzése jár át. Tudod, hogy innentől nincs más dolgod, csak következetesen előre tekinteni. Nem számít, mások járják vagy keresik-e a saját útjukat, vagy éppen nem foglalkoznak ezzel. Magasabb nézőpontod empátia és türelem képben nyilvánul meg. Megérted, hogy másoknak más a dolguk. Te csak a saját utadat végigjárva tudsz minden hiányzó láncszemet újra megtalálni. A félelem és két-ség ingoványából újra szilárd talajra, az Egész-ség birodalmába lépsz.

Ez a valódi gyógyulás.

Érdekel a betegségek lelki okainak rendszere? Megtanulod ezen a 3×1 napos szemináriumon!

Pszichoszomatika + Spiritualitás + Pszichológia sok gyakorlattal és önismerettel: Olvasd el 2+1 évfolyamos nagy képzésünk leírását.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület