Hírlevél feliratkozás

Akadály vagy segítség? A karma szerepe az önismeret útján

A karma olyan közismert kifejezés, amely alatt nagyjából mindenki azt ért, amit akar. Ugyanez a helyzet az önismeret fogalmával, ezért a legelején tisztázom, hogy

Négy alapvető feltétel teljesülése esetén beszélek valódi önismereti munkáról:

  1. Az első feltétel az önreflexióra törekvés: Kész vagyok önmagamat és cselekedeteimet külső, objektív nézőpontból is megfigyelni
  2. Ha elakadok a folyamatban, elfogadom, hogy nem vagyok tökéletes, és képes vagyok szakavatott segítő támogatását igénybe venni
  3. Az előzőekkel nem az a célom, hogy ne kelljen változnom. Ellenkezőleg, tudom, hogy az élet maga a változás, és az önismeret e változás folyamata, nem egyszeri „élmény”.
  4. Elfogadom, hogy a folyamatnak megvan a maga természetes, időtartama, ritmusa és dinamikája.

Önismeret és a személyes akaratod

Sajnálatos módon az önismeret dinamikája nem feltétlenül vesz tudomást személyes akaratunkról. Néha mintha éppen minden fordítva történne, máskor pedig már nem is értjük, mit is akar tőlünk az Élet. Talán Te is érezted már azt, hogy „szép dolog az önismereti munka, de azt is szeretném látni, hová is vezet valójában”! A spirituálisan nyitott ember számára ez nem kérdés:

Az Ön-ismeret célja az Egység, más szavakkal a Teljes Tudatosság.

A kérdés inkább az, mikor és hogyan érhetjük ezt el? Ez eléggé frusztráló lehet az útkereső számára, akit bizony időnként rabul ejthet a düh vagy kétségbeesés. Különösen akkor, amikor a megtett lépések után újabb és újabb falakba ütközik, vagy ismételten csalódások és csapások érik. Ekkor érdemes kicsivel magasabbra tekinteni, és szemügyre venni azt, mi is a karma szerepe ebben az egészben?

A karma nem akadály, mégis korlátoz

A lelkes, de naiv kereső könnyen kétségbe esik, amikor a karma fogalmával találkozik. Az ok-okozat törvényének egyik-másik tolmácsa azzal ijesztget, hogy több száz korábbi inkarnációt kell itt és most „ledolgoznod”. Mások befejezett tényként közlik veled a sorsodat, amely ellen nincs apelláta. Megint mások „karmát vesznek le” rólad, vagy a „bármit elérhetsz, amit csak akarsz” jól csengő frázisát puffogtatják feléd. Bár nem mindegy, milyen szándék vezérli őket ebben, számunkra nem ez a fontos, hanem az, hogy a karma lényege ennél sokkal egyszerűbb. A karma sokkal inkább az Egység felé tartó utad hídján a zuhanástól megóvó korlát, mintsem egy gonoszságból vagy bosszúból eléd helyezett akadály.

Sorsod megismerése az önismeret fontos része

Azt hiszem, egyetértünk abban, hogy jobb tudni, merre vezet személyes hazautunk, mint tudatlanul átkozni a híd korlátját, vagy összezavarodva leülni középen, netán irányt tévesztve visszafordulni. A TÉT® önismereti, önfejlesztő és tanácsadó rendszer asztrológiai és számmisztikai alapjai ezt a tudást nyújtják számodra. A TÉT®-tréning vagy tanácsadás nem a Végzetedet közli, de nem is hagy eltévedni vagy csupán önámításra „alkalmas” illúziók fogságában vergődni.

A karma szebbik arcát mutatja meg számodra: a szabadságét.

Megtudod azt, hogy a konfliktus-helyzetek többsége téged a küzdelem vállalására vagy kompromisszum-készségre tanít-e inkább, esetleg azt, hogy a körülötted élő emberekre egyenlőként vagy tisztelettel felnézve érdemes-e tekintened, vagy éppen azt, döntéseidben a racionalitásé vagy az érzelmeké legyen-e a döntő szó. Bizonyára  mindhárom esetben van elképzelésed arról, mi a számodra követendő út. De vajon az elképzelésed jó irányba vezet a hídon? A számtalan ehhez hasonló dilemmát feloldó TÉT®-rendszer arra tanít, hogy felismerd: Sorsod megismerése és beteljesítése nélkül az önismeret nem lehet teljes.

A TÉT® teljessé tesz

Ha már tudod, merre vezet az utad, önismereti munkád a karma által kijelölt kereteken belül a lehető leggyorsabb fejlődést biztosítja számodra. Nem csak a célt, a Végtelent látod immár, de személyes utad irányát is. Ugyanígy megismerheted legfontosabb kapcsolataid TÉT®-jét, így hozva ki belőlük a lehető legtöbbet. A sors immár nem ellenséged többé, szövetségeseddé válik. Ha mégis elakadsz az úton, a TÉT®-rendszer fejlődéslélektani alapjait is elsajátítva tudod majd, hogy a hiba nem karmikus, hanem pszichológiai természetű. Örömmel vállalod hát a hiba „javítását” és a valódi önismereti munka mindhárom fenti feltételét. Utad a Teljesség felé felgyorsul, önmagad kiteljesítése és Sorsod beteljesítése összefonódik.

Így lesz több, mint önismeret: Sorsod a TÉT®.

 

Ha szeretnél megismerkedni a TÉT® rendszerrel, legkönnyebben a TÉT® I. Alaptréningen és az online tanfolyamunkon teheted ezt meg.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület