Hírlevél feliratkozás

Érdekel kapcsolatod sorsfeladata? Így számolhatod ki.

(A párkapcsolat spirituális kihívása – 3. rész)

Minden kapcsolat, még a legjobb is hordoz magában feszültségeket. Ezek oka sokféle lehet. Ebben a cikksorozatban most a spiritualitás, a magasabb Tudatosság szempontjából legfontosabb okot vizsgáljuk meg elsősorban a párkapcsolatra fókuszálva.

A kapcsolatok fő kihívása megsejthető a két személy születési dátumából.

Most magad is kiszámolhatod a kapcsolataid kihívását jelző számot. Számos önismereti tréning és terápiás munka tapasztalatát olvashatod ebben az írásban, amit abban a reményben nyújtok át most neked, hogy sikerrel használod majd kapcsolataid építésére. Az előző bejegyzés a kapcsolatok fő kihívásának természetéről szólt. Érdemes azt elolvasnod, mielőtt itt tovább görgetsz.

Számold ki a kapcsolat jelzőszámát!

Válaszd ki most a megvizsgálni kívánt kapcsolatodat, és add össze a kettőtök születési dátumában szereplő összes számot. Lássunk egy példát a számításra, és nézzük meg Angelina Jolie és Brad Pitt kapcsolatának jelzőszámát. Jolie 1975.06.04-én, Pitt 1963.12.18-án született. Az összes számjegyet különálló számként adjuk össze így: 1+9+7+5+0+6+0+4+1+9+6+3+1+2+1+8=63. Az így kapott szám legfeljebb 96 lehet. A kapott szám számjegyeit addig add össze, amíg egyjegyű számot nem kapsz. Jolie és Pitt esetében a 63-ból 9 adódik mint jelzőszám (6+3=9). A 96 esetében 9+6=15, majd mivel ez is kétjegyű szám: 1+5=6 lesz a jelzőszám.

Kapcsolatod jelzőszáma tájékoztat a várható legvalószínűbb kihívásról, és arról, mit célszerű tenned

Az alábbiakban egy-két mondatban mind a 9 jelzőszámról írok. Tudd, hogy a kapcsolatban lévő kihívás a fejlődés útja számotokra, így a legrosszabb, amit tehettek magatokkal és egymással, ha nem fogadjátok el a kihívást. Lehet húzni-halogatni ezt, de a tapasztalatok szerint a kapcsolat hanyatlásához vezet. Sok kapcsolatot láttam már így sorvadozni. Ez eltarthat akár évtizedekig is, de a legalább a felek egyike egyre inkább életunt, helyüket nem találó, megkeseredett emberré válik.

Ne hidd el az alább leírtakat!

Gondold át, vizsgáld meg viszont alaposan! Kérd ki egy-két közeli és őszinte barátod véleményét arról, szerinte mennyire igaz ez a kapcsolatotokra.

Ha esetleg most döbbensz rá valami fájóra, kérlek, ne feledd, hogy spirituális magaslatról figyelve nincs hibás fél, aki az esetleges bajokért felelős. Sem a másikra mutogatás, sem a hosszas önostorozás nem a Szeretet útja, márpedig itt a Szeretet adott kapcsolatra vonatkozó ösvényeit tanulmányozhatod.

Az egyes jelzőszámok által mutatott kihívások rövid bemutatása

Ha a jelzőszám 1, lehet, hogy kiválóan inspirálhatjátok egymást, ám ez a vibrálás komoly feszültség-forrás is lehet. Amit biztosan nem szabad ebben a kapcsolatban tennetek: visszahúzódni, lelassulni, bármelyik félnek önmagát feladni, vagy a benne lévő haragot elfojtani. Legyen ez inkább egy közös vállalkozás, amelybe beleférnek a konfliktusok is. Hozzatok új impulzust egymás és mindannyiunk életébe!

Ha a jelzőszám 2, meg kell tanulnotok, hol a határ. Valószínűleg hiányzik az egyensúly köztetek, vagy a kapcsolat különböző területei között. Lehet, hogy egyikőtök sokkal többet energiát tesz a kapcsolatba, vagy túlságosan kontrollálni akarja a másikat, esetleg kivonja magát a feladatokból. Az együttműködés és egyensúly felé kell haladnotok.

Ha a jelzőszám 3, szinte biztos, hogy a jelenleginél jobban oda kell figyelned a kommunikációra. Lehet, hogy túl sokat vagy éppen túl keveset beszélgettek, és az is előfordulhat, hogy nem a lényeget mondjátok. Az érzelmeket hajlamosak lehettek viccel vagy intellektuális szövegekkel elfedni, a könnyedség, játékosság helyett pedig túl komolyan venni magatokat.

Ha a jelzőszám 4, a rugalmasság és merevség témakörét érdemes átgondolnotok. A kapcsolatban nagyon fontos a hétköznapok rendje, az idő és a pénz beosztása. Érezhettek türelmetlenséget, amiért néha lassabban mennek a dolgok, mint szeretnétek, de könnyen beleragadhattok a megszokásba akkor, amikor már változtatni kellene.

Ha a jelzőszám 5, add fel azt a reményt, hogy ez a kapcsolat „normális” lesz. Nem, ez egy különleges kapcsolat, amely csak akkor tehet boldoggá titeket, ha saját szabályrendszert alkottok, és kölcsönös szabadságot biztosítotok egymásnak. A rutin és a függés hamar megöli ezt a kapcsolatot, ugyanakkor nem lehettek annyira függetlenek sem, hogy azt már ne lehessen kapcsolatnak nevezni.

Ha a jelzőszám 6, azonnal vizsgáld meg a kimondott és ki nem mondott elvárásaidat. Ez a kapcsolat a harmónia irányában tud csak kibontakozni, és azok az elvek és ideák ölik meg, amelyek arról duruzsolnak a fejedben, hogy miként is kell viselkednie a másiknak. A gondoskodás, a bensőségesség az az eszköz, amelyet minél gyakrabban használnotok kell.

Ha a jelzőszám 7, gondold át, minden fontosat elmondtál-e a párodnak magadról. Ebben a kapcsolatban könnyen felütheti fejét a bizalmatlanság, ezért nagyon fontos, hogy ne adj rá okot, ha nem szükséges. Ami titoknak tűnhet, az sokszor csak zárkózottság, amelyen érdemes változtatnotok. Ha kinyíltok egymás felé, többet feltártok a bensőtökből, ez lehet a legmeghittebb kapcsolat az életetekben. De csak lassan! Itt nincs helye vágtának.

Ha a jelzőszám 8, ne félj a súrlódástól! Lehet, hogy meg kell küzdenetek azért, a közös élet mely terültét ki irányítsa, de ha respektáljátok a másik erejét, tudását és legyőzitek a pénz vagy hatalom kapcsán felbukkanó bűntudatot, ez a kapcsolat egy igazán sikeres küldetés lehet. Bármit is rejtsen a múlt, mindig előre nézzetek, és haladjatok az elérhető célok felé.

Ha a jelzőszám 9, leginkább az igazságérzeted vizsgáld. Figyeld, tanulmányozd, de ne engedd, hogy meghatározza döntéseidet. Szinte mindig olyan belső vagy külső konfliktusokba sodorna ugyanis titeket, amelyek végén örömre nem számíthattok. Az adott szó iránti elkötelezettség, a tisztesség ugyanakkor fontos, ahogy a feltétel nélküliség és bizonyos esetekben a lemondás is. Ez a kapcsolat akkor tud megmaradni és fejlődni, ha a vitás helyzetekben a személyes igazság helyett a magasabb nézőpont bölcsességét keresitek.

A tapasztalatok szerint nagyon sokat segít, amit itt összefoglaltam. Egy cikk persze nem alkalmas arra, hogy személyesen, alaposan megvizsgáljuk a 9×12 kapcsolati sorsfeladatot, de lehet, hogy a lényeget meg tudod ragadni belőle. Ez sok esetben elég is lehet a változtatás elindításához vagy éppen a megnyugváshoz.

Ha mélyebben szeretnél rálátni kapcsolataid sorsfeladatára, és arra, személyesen te mit tehetsz azért, hogy a legjobbat hozzátok ki belőle, itt a helyed ez ezen az egy napos szemináriumon.

Tetszett a bejegyzés? oszd meg másokkal is!

Blog ajánló

Hírlevél feiratkozás

Minden jog fenntartva! All rights reserved!
© Dr. Hoffmann Gergely
TÉT® HUMANDOK Oktató- és Egészségközpont – TESSÉK! Közhasznú Egyesület